Помилки, які роблять 99% початківців при вивченні програмування та як їх уникнути?

  • 12 мая, 12:15
  • 4467
  • 0

Ви застрягли в підручниках, повторюєте одні й ті самі процеси і все одно не в змозі завершити свій проект і вам здається, що ви ніколи не досягнете прогресу у вивченні програмування? Ми підготували вам кілька порад, які допоможуть зрушити з мертвої точки і прокачати ваші скіли програмування.

Будь-якою ціною уникайте зазубрювання підручників.

Підручники насправді можуть зіграти з вами злий жарт і замість допомоги, ви отримаєте топтання на одному місці. Це ніби застрягти в безкінечному циклі Дня бабака, але замість Білла Мюррея у вас є нескінченний запас посібників з програмування. Коли навчаєтеся, ви відчуваєте себе генієм програмування. А потім ви намагаєтеся реально застосувати те, чого навчилися, і це схоже на коротке замикання мозку. Чому так стається?

Припустімо, ви вчитеся створювати мобільний додаток за допомогою React Native. Ви випадково натрапили на підручник, який допоможе вам створити простий додаток зі списком справ. Спочатку все має сенс, ви почуваєтеся досить впевнено. Але потім, коли приходить час закодувати це самостійно, ваш мозок перетворюється на миску картопляного пюре. Раптом ви не можете згадати нічого з того, що щойно дивилися.

Ось тут і з’являється Tutorial Hell. Це ніби потрапити в нескінченний фільм жахів, тільки замість привидів і гоблінів, у вас є нескінченний потік навчальних посібників із програмування. Його легко затягнути, але важко вирватися.

Отже, як все-ж розірвати це коло? Головне – активно застосовувати те, що ви дізналися. Потрібно не просто дивитися підручник і переходити до наступного. Витратьте час на кодування разом із ним, а потім спробуйте додати до цього власний погляд.

Наприклад, з нашим tо-do list app, чому б не спробувати додати деякі нові функції? Можливо, ви могли б запровадити систему, яка б нагадувала вам про виконання завдань зі списку. Або можете спробувати додати функцію, щоб поділитися своїм списком справ з друзями.

Пам’ятайте, практика робить досконалими ваші навички.

Не бійтеся робити помилки та вчіться на них. І найголовніше, не застрягайте в Tutorial Hell — звільніться та почніть застосовувати те, що ви навчилися, у реальному світі!

Шукайте підручники, за допомогою яких ви щось створите.

Потрібно боротись з постійним пошуком підручників з програмування, які засипають вас основними поясненнями змінних і циклів. Не зрозумійте це  неправильно, це важливі поняття, які потрібно зрозуміти, але погодьтеся — вони не зовсім захоплюючі. Потрібно тільки один раз прочитати про базові поняття, і не повертатись до них безліч разів.

Що вам справді потрібно, так це підручник, який змусить вас вчитися на практиці.

Припустімо, ви намагаєтеся навчитися створювати програму для чату за допомогою Node.js. Замість підручника, який витрачає годину на пояснення того, що таке змінна, шукайте той, у якому ви створюєте програму з нуля.

Уявіть, що ви починаєте з чистого аркуша, а до кінця підручника у вас є повнофункціональна програма для чату, яку ви створили самостійно.

Ось такий підручник сколихне вашу кров!

Суть у тому, що знайдіть навчальні посібники, які не просто пояснюють основи, а створюють щось із самого початку. Ви навчатиметеся на практиці, що набагато цікавіше та запам’ятовується, ніж просто спостерігати, як хтось пояснює концепції.

І хто знає, можливо ви навіть можете здивувати себе тим, що можете створити! Тільки не забувайте робити перерви.

Дізнайтеся, як використовувати Google

Наступна причина, чому ви не можете просунутись у програмуванні або створенні власного проекту - ви не вмієте шукати інформацію в Google. Це насправді так, хоч більшість новачків цього не визнають, бо що ж може бути простішим, за пошук інформації в інтернеті? Але не все так однозначно.

Пошук у Google – це не просто введення купи ключових слів. Це навичка, для освоєння якої потрібен час і практика, але як тільки ви це зробите,

це заощадить вам години (якщо не дні) розчарування та плутанини.

Давайте подивимося правді в очі: програмування може бути важким. І коли ви тільки починаєте, може здатися, що ви плаваєте в морі безглуздого жаргону та синтаксису. Ось чому можливість ефективного використання Google є надзвичайно важливою.

Але ось у чому річ — більшість людей люблять гуглити інтуїтивно. Вони не знають, як звузити результати пошуку, або здаються після того, як перша сторінка результатів не дає їм відповіді, яку вони шукають.

Ось чому 99% людей так важко навчитися кодувати.

Це не тому, що вони недостатньо розумні чи тому, що програмувати надто важко. Це тому, що вони не знають, як користуватися найпотужнішим інструментом у їхньому розпорядженні — всемогутньою пошуковою системою. І, звичайно, найкраще шукати інформацію англійською мовою.

Ось кілька прикладів поганого та хорошого пошуку в Google:

Погано: «Моя програма C# не підключається до бази даних»

Добре: «connection refused error MySQL C# »

Погано: «Як я можу додати базу даних до своєї програми Spring»

Добре: «Connect Node.js to MongoDB »

Погано: «Як я можу створити панель навігації, яка змінюється під час зміни розміру вікна»

Добре: «Responsive navbar react example »

Погано: «Як виправити помилки Spring Boot?»

Добре: “ClassNotFound” exception spring ”

Висновок із цих прикладів – БУДЬТЕ КОНКРЕТНИМИ.

Пам’ятайте, що програмування – це не лише запам’ятовування синтаксису чи читання книги, а більше створення речей і вирішення проблем. Отже, не бійтеся зануритися у свій перший проект і почати кодувати. Чим більше ви будуєте, тим кращим станете.

Щасливого кодування!


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все