Працівники яких IT-професій найчастіше потрапляють під звільнення, - дослідження

  • 8 мая, 06:45
  • 4284
  • 0

Згідно з аналізом Revelio Labs, співробітників на посаді Software Engineer найчастіше  звільняли у технологічній галузі.

Revelio Labs взяла за основу дані з layoffs.fyi,  а також Parachute List. Згідно цим даним, близько 170 000 звільнень відбулось у технологічній галузі за останні 12 місяців.  Ось загальні результати дослідження звільнень за посадами:

«Попередні звільнення були зосереджені на майбутньому наймі. Під час тих попередніх звільнень було надмірно представлено рекрутерів і відділ кадрів», — розповів Business Insider Рейхан Аяс, старший економіст Revelio Labs.

Хоча краудсорсинг не завжди є найбільш науковим способом збору даних, очевидно, що існує значна тенденція до звільнень з посади Software Engineer.

Але що стоїть за цим? Простіше кажучи, багато компаній, особливо такі технологічні гіганти, як Meta та Salesforce, кардинально коригують свої основні стратегії. Наприклад, Meta швидко зміщує свою увагу з «метавсесвіту» на штучний інтелект (ШІ), що вимагає скорочення певних команд (і найму інших).

Подібні переміщення можуть призвести до масових звільнень, що вплине на всі види технічних професіоналів.

Що можуть зробити технічні професіонали, щоб підвищити свої шанси пережити майбутні звільнення? Це складне питання. У багатьох випадках працівник мало що може зробити, якщо його компанія вирішить відмовитися від певної стратегії або скоротити життєво важливий підрозділ просто заради економії грошей. Однак, якщо у вас є певні затребувані навички (наприклад, аналіз даних або моделювання машинного навчання), ви можете підвищити свої шанси пережити навіть особливо неприємний раунд звільнення.

Навіть якщо ви вирішите не спеціалізуватися на чомусь передовому, підтримувати свої навички в актуальному стані завжди важливо. Володіння технічними навичками та мовами програмування дасть вам право на роботу в різних організаціях і галузях; навіть коли деякі з найбільших технологічних гігантів звільняють тисячі співробітників, компанії в таких сегментах, як роздрібна торгівля та виробництво, продовжують агресивно наймати працівників. «М’які навички», такі як робота в команді та спілкування, також можуть допомогти зміцнити вашу цінність для організації та підвищити ваші шанси на виживання.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все