Прощавай, Excel: цей сервіс об'єднає Google Sheet, Trello і Slack

  • 23 ноября, 13:06
  • 6867
  • 0

Електронні таблиці Excel або Google Sheet - корисний, але не найзручніший інструмент. Видання Fast Company опублікувало великий матеріал про стартап Spredsheed.com, який збирається стати їх вдосконаленою заміною. 

Прощай, Excel: цей сервіс об'єднає Google Sheet, Trello і Slack

Що не так з електронними таблицями

Електронні таблиці корисні й зручні. Вони допомагають упорядкувати інформацію, знайти потрібні відомості, але не володіють додатковими функціями. Вони підходять для простих завдань - для більш складних доводиться шукати інші інструменти.

Метт Робінсон хоче це змінити. Раніше він заснував сервіс Recruitforce, який зараз належить Oracle. Ще один його успішний проект - платформа для створення призначених для користувача додатків Rollbase, яку купила Progress Software.

Робінсон зауважив, що більшість клієнтів його компаній прийшли не від прямих конкурентів, а від сервісів на зразок Google Sheets або Microsoft Excel. Крім того, дослідження показали, що електронними таблицями користується в 100 разів більше людей, ніж будь-якою SaaS-платформою.

Підприємець побачив в цьому можливість і створив Spreadsheet.com .

Що таке Spreadsheet

Це інструмент, який об'єднує електронні таблиці і більш просунуті сервіси для управління базами або проектами на кшталт Trello або Basecamp. Туди можна вносити будь-які дані, включаючи фінансові показники, плани запуску продуктів, бази даних співробітників і повноцінні листи CRM. З ними можна працювати самому або разом з колегами.

Чим Spreadsheet відрізняється від електронних таблиць і інших сервісів

У порівнянні з Excel або Google Sheet у сервісу безліч додаткових функцій. Наприклад, HR можуть використовувати його для трекінгу кандидатів - можна створювати стовпці з інтерактивною п'ятизіркового рейтинговою системою оцінки кандидатів, що розкривають меню шукачів та містять цілі документи.

У сервісі є режим Kanban, який перетворює таблиці в картки, схожі на Trello. Їх теж можна перетягувати з одного стовпчика в інший. Також в Spreadsheet є власний інтерфейс для листування, який нагадує Slack.

Набір функцій Spreadsheet будуть розширювати. У планах ряд нововведень - від календаря до інтеграції різних зовнішніх сервісів на зразок Salesforce, Slack, Microsoft Teams і Zapier.

Прощай, Excel: цей сервіс об'єднає Google Sheet, Trello і Slack

Kanban переводить дані в формат карток

Spreadsheet неминуче почнуть порівнювати з Smartsheet і Airtable. Робінсон каже, що хоча ці сервіси виглядають як електронні таблиці і мають схожі можливості, в функціональному сенсі вони ними не є. Тому клієнтам доводиться користуватися або ними, або Google Sheets і Excel.

Саме в цьому буде перевага Spreadsheet - кожна база даних сервісу залишається в першу чергу електронною таблицею. Це означає, що крім опцій для управління проектами, в Spreadsheet є всі інструменти і функції Sheets і Excel.

Сервіс підтримує близько 400 формул для роботи з електронними таблицями. Для порівняння в Smartsheet їх тільки 84, а в Airtable - 91.

Прощай, Excel: цей сервіс об'єднає Google Sheet, Trello і Slack

Кожен лист Spreadsheet залишається таблицею зі знайомими функціями

Що б ви не робили в Spreadsheet, документ можна перевести в стандартний формат електронних таблиць XLSX. Відповідно, таблицю можна експортувати і відправити, не переживаючи, що вона не відкриється в Sheets або Excel. Звичайно, перенести можна в повному обсязі елементи Spreadsheet, але сервіс перетворює їх в найближчі текстові еквіваленти.

Коли запрацює сервіс

Spreadsheet запустять вже цієї зими. Подати заявку на ранній доступ можна тут . Компанії ще належить закінчити розробку мобільного додатку і додати автономний режим в десктопну версію.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все