Реакція на COVID-19 — опитування українських IT-компаній

  • 24 марта, 09:06
  • 4355
  • 0

Асоціація IT Ukraine провела опитування серед IT-компаній, щоб дізнатись, які заходи вони вжили з метою запобігання розповсюдження коронавірусу.

Опитування тривало з 12 по 15 березня, участь в ньому взяли 24 компанії-члени Асоціації IT Ukraine.

Дослідження стосувалось таких аспектів:

  1. посилення санітарного режиму;
  2. готовність перевести робочі процеси в режим smart remote;
  3. інформаційна робота з метою протидії поширенню COVID-19.

Головна ціль опитування полягала в тому, щоб компанії поділились власним досвідом, який допоможе не лише їхнім колегам в Асоціації, а й іншим бізнесам.

Реакція на COVID-19 — опитування українських IT-компаній

З 24 опитаних компаній майже всі (96%) оперативно закупили в офіс антисептики та захисні маски, а також інформують співробітників про методи захисту від COVID-19.

Робочі відрядження закордон скасували 91% опитаних, заплановані масові заходи відмінили 86%.

На online-режим в комунікаціях оперативно перейшли 70% опитаних, а 54% запровадили в офісі режим вільного відвідування. Набагато менше компаній — 33% — ввели обмеження на особисті поїздки співробітників закордон.

2 компанії з 24 опитаних повідомили, що розробили екстрений план дій та створили спеціальну робочу групу, яка покликана контролювати ситуацію та реагувати на екстрені випадки в разі інфікування членів колективу.

Багато компаній поділились і екстра-заходами, які можуть стати в нагоді іншим бізнесам.

Серед них — вимірювання температури у членів колективу та відвідувачів, чергування корпоративного лікаря, перехід на посилений санітарний режим, закупівля експрес-тестів для виявлення COVID-19, запровадження 14-денного карантину для всіх, то повернувся з поїздки закордон останнім часом тощо.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все