Роботодавці готові приймати на роботу ветеранів російсько-української війни

  • 26 июля, 20:10
  • 4631
  • 0

Результати опитування, проведеного платформою robota.ua, відображають готовність бізнесу працевлаштовувати ветеранів російсько-української війни та подбати про відповідний рівень підтримки, яку потребують такі кандидати.


За результатами опитування, в якому взяли участь 346 роботодавців, 88,1% з них виявили готовність прийняти на роботу ветеранів російсько-української війни. Лише невелика частина респондентів (1% з них) вказала, що не має наміру працевлаштовувати ветеранів. Додатково, 10,7% опитаних не змогли відповісти на запитання. Крім того, майже половина роботодавців (47,6%) зазначили, що вже мають у своїх командах учасників бойових дій або ветеранів.

Приблизно половина респондентів (52,4%) мають намір надавати комплексну підтримку найнятим ветеранам, вкладаючи в їх навчання, перекваліфікацію, психологічну підтримку, а також розвиток їх soft та hard skills.

Чверть опитаних (25%) заявили, що надаватимуть перевагу кандидатам-ветеранам при заповненні вакансій. Ще 14,3% респондентів планують підтримувати працівників-ветеранів шляхом реалізації програм матеріальної мотивації, таких як 13-та зарплата, додаткові бонуси та інші заохочення.

Багато роботодавців вважають, що ветерани та учасники бойових дій потребують більшої підтримки з боку держави, зокрема в області програм психологічної адаптації та соціальної адаптації та інтеграції. Згідно з думкою 64,3% респондентів, в Україні не вистачає програм працевлаштування для ветеранів з інвалідністю. Половина опитаних роботодавців також відмічають, що ветерани потребують фінансової підтримки (56%) та медичної допомоги (54,8%).


Veteran Hub підготував довідник, який допоможе компаніям стати дружніми до ветеранів, пропонуючи наступні кроки:

  1. Створити різноманітну команду, враховуючи інклюзивний підхід.

  2. Покращити управлінські та HR-процеси, щоб ефективно інтегрувати ветеранів у робоче середовище.

  3. Підготувати бізнес до післявоєнної відбудови України, підтримуючи ветеранів у їхньому професійному розвитку.

  4. Зміцнити бренд компанії як привабливого роботодавця для ветеранів.

Гайд створений для HR-фахівців на всіх рівнях, менеджерів, засновників та власників бізнесу, і надає цінні поради щодо створення сприятливого робочого середовища для ветеранів, де їх поважають та розуміють.


Теги: зсу
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все