Що нового у Apple Maps

  • 2 февраля, 13:47
  • 4378
  • 0

Apple запустила перероблені «Карти» з панорамами і тривимірними будівлями на території США. До кінця 2020 року оновлення запуститься і в Європі.

Apple оголосила, що завершила розгортання оновлення програми в США - з детальними даними про дороги, пішохідні доріжки, тривимірні будівлі, парки, аеропорти та інші орієнтири.

Що нового у Apple Maps

Apple заявляє, що крім деталізації карт покращилася точність навігації і додані нові функції:

  1. Look Around. Режим панорамного перегляду вулиць з високою деталізацією і 360-градусним оглядом.
  2. Колекції. Користувачі можуть створювати списки улюблених місць і ділитися ними з іншими.
  3. Вибране. На панелі карт з'явилася вкладка з обраними місцями користувача і можливістю прокласти маршрут в один дотик.

Серед інших функцій «Карт»:

  1. Інформація про громадський транспорт в реальному часі. В «Картах» з'явився докладний розклад і маршрути автобусів і метро, час відправлення і можливість прокласти маршрут з використанням транспорту.
  2. Відправка ETA (зразкового часу прибуття). Одержувачі можуть стежити за пересуванням користувача, а «Карти» в режимі реального часу оновлюють таймер з урахуванням пробок.

  1. Статус рейсу. «Карти» використовують Siri для сканування календаря, пошти і Wallet користувача, щоб показувати час вильоту, номер терміналу і іншу інформацію про найближче рейсі.
  2. Карти приміщень для аеропортів і торгових центрів. На них відображаються статуси магазинів, місця відпочинку та поверхи будівель.
  3. Вимова природною мовою. В голосової навігації використовується движок Siri для вимови - це спрощує взаємодію з «Картами» і навігацію користувача.
  4. Flyover - перегляд пам'яток з висоти пташиного польоту.

Apple заявляє, що «Карти» не збирають інформацію про користувача: додаток не вимагає Apple ID для входу, а такі функції, як ETA, обробляються тільки на самому пристрої. Будь-які зібрані «Картами» дані генеруються за допомогою випадкових ідентифікаторів, які постійно скидаються.

У листі Конгресу США в листопаді 2019 року Apple заявила , що на розробку нової версії Apple Maps з 2012 року витратила «мільярди доларів». Компанія планує оновити карти по всьому світу. Розгортання нових карт в Європі почнеться в кінці 2020 року, заявив віце-президент Apple по розробці ПО Едді Кью.


Теги: Apple
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все