Що робить Microsoft, і як змінюється Snapchat - через коронавірус

  • 24 апреля, 12:00
  • 4569
  • 1

Що робить Microsoft, і як змінюється Snapchat через вплив коронавірусу?

Зірковий час Snapchat?

У першому кварталі року кількість активних користувачів Snapchat зросла на 11 мільйонів і на 20% в порівнянні з минулим роком. Компанія оптимізувала продукт під пандемію.

Що робить Microsoft, і як змінюється Snapchat - через коронавірус

Разом  з ВООЗ вони розробили AR-фільтр з 5 рекомендованими кроками для зниження шансу заразитися коронавірусом. Додали стікери із закликами мити руки, залишатися вдома і не торкатися обличчя.

Snapchat також використовує платформу Discover для публікації новин, щоб по можливості захистити ком'юніті користувачів від фейкньюс. Кількість користувачів додатка на 50% зросла в місцях з найбільш сильним впливом пандемії. 

Незважаючи на зростання, компанія стурбована прибутком, так як основна частина доходів надходить від реклами. Витрати компаній на неї знижуються через економічний вплив коронавирусу. До того ж Snapchat доводиться конкурувати з Google, Facebook і Twitter. Компанія намагається сфокусуватися на бізнесах, яким пандемія забезпечила додаткове зростання - геймінг, домашні розваги, електронна комерція та споживчі товари. 

Microsoft запустив Plasma Bot

Microsoft запустив сервіс Plasma Bot в ході ініціативи CoVIg-19 PLASMA ALLIANCE, спрямованої на тестування імуноглобулінової терапії при коронавірусі. 

Що робить Microsoft, і як змінюється Snapchat - через коронавірус

Що таке імуноглобулінова терапія

Імуноглобулінова терапія заснована на введенні імуноглобулінів, одержуваних з донорської плазми. Імуноглобуліни - це білкове суперсімейство антитіл, які виробляються для нейтралізації клітин патогенів. При такій терапії вводиться внутрішньовенно імуноглобулін, який зазвичай отримують з сироватки крові від 1000 до 15000 донорів на партію. Таке лікування використовують при ряді імунодефіцитних станів, неврологічний розладів і гострих інфекцій.

Для експериментальної терапії використовуватимуть імуноглобуліни з плазми перехворіли. Передбачається, що це зможе врятувати пацієнтів з важкими симптомами COVID-19. Така терапія була задоволена ефективна при «іспанці» і спалаху гострого респіраторного синдрому. 

Як буде допомагати Plasma Bot 

Цей інструмент дозволить перехворілим на COVID-19 оцінити, чи підходять вони в якості донора плазми. Поки він доступний на сайті ініціативи, але планують також його запуск в соцмережах і пошукових системах, щоб залучити більше людей. Plasma Bot питатиме користувачів про їх стан здоров'я, наявність алергій і прийнятих препаратів. Протягом години він буде вирішувати, чи підходить кандидат і відправляти інформацію про найближчі центри збору плазми. Ініціатива розпочнеться в США, але в планах рекрутувати донорів і в Європі. 

Аналіз стічних вод може попередити коронавірус

Група французьких вірусологів з Сорбони і компанії Eau de Paris опублікувала аналіз SARS-CoV-2 в 23 зразках сирих і 8 зразках очищених стічних вод, отриманих з 3 основних станцій очищення стічних вод в Парижі. Пробу вод брали 2 рази в тиждень. У всіх сирих і 6 з 8 очищених зразків був знайдений коронавірус. Вчені також порівняли вірус в кожен день проби і кількість підтверджених смертей від COVID-19 в Парижі. Їм вдалося встановити, що підвищення концентрації генома SARS-CoV-2 точно відповідало збільшенню смертей в регіоні. 

Що робить Microsoft, і як змінюється Snapchat - через коронавірус

Як може допомогти аналіз стічних вод дослідженню коронавирусу 

Французькі вчені виявили високу концентрацію генома SARS-CoV-2 в стічних водах за кілька днів до 10 березня - першого дня, коли перші смерті від COVID-19 було зафіксовано в Парижі.

За словами Лоран Мулін, яка приймала участь в дослідженні, за зразками стічних вод можна було передбачити зростання числа хворих, а зараз, з огляду на суворий карантину, побачити ефект сплющивания кривої. Аналіз стічних вод може бути інструментом для виявлення патогенних мікроорганізмів, якщо тестування людей лімітовано по логістичним або економічним причинам. Такий аналіз може допомогти країнам, де не вистачає тестів, точніше оцінити реальне число хворих.

Тест стічних вод на коронавірус розробляють в британському університеті Кранфілд. Відповідальний за проект інженер Зуген Чжан говорить, що такий тест буде коштувати 2 долари і стане гарною підмогою для комп'ютерного моделювання спалаху вірусу. Австралійський вчений Пол Берш каже, що такий аналіз також допомагає краще оцінити кількість безсимптомних хворих. Він також говорить, що це постійний моніторинг дозволить підготуватися до можливих майбутніх спалахів коронавирусу. Тестування стічних вод на вірус допомогло, наприклад, запобігти спалаху поліомієліту в Ізраїлі в 2013-14 роках.


1 комментарий
Сортировка:
Добавить комментарий
Mostyuk
Mostyuk 2021, 12 февраля, 07:24
0

Дуже цікаво, але дуже великій частині населення нашої країни потрібно пояснити, що таке снепчат. В цьому допоможе ця стаття 


IT Новости

Смотреть все