Сервіс моніторингу дарквебу від Google незабаром стане безкоштовним для всіх облікових записів — ось що він робить

  • 13 июля, 14:33
  • 4013
  • 0

Dark Web Report незабаром стане безкоштовним для всіх користувачів Google. Це корисна функція безпеки, яку варто спробувати кожному, пише Mashable.

Донедавна ця функція була доступна лише платним користувачам Google One. Однак тепер базову версію звіту, яка сканує витоки даних у темному вебсередовищі, може отримати майже кожен безкоштовний обліковий запис.

Що таке Dark Web Report від Google

Цей звіт сканує темний веб (приховані мережі, доступ до яких можна отримати лише за допомогою спеціального програмного забезпечення) на наявність вашої особистої інформації: ім’я, адресу, номер телефону, електронну пошту та номер соціального страхування (для користувачів США).

Коли звіт стане доступний усім

Точна дата поки не відома, але очікується, що це відбудеться наприкінці липня 2024 року.

Хто може скористатися звітом

Більшість користувачів зі звичайними обліковими записами Google матимуть право на цю послугу. Корпоративні облікові записи (наприклад, робочі) не включені.

Однак є обмеження за країною проживання. Наразі звіт не доступний для користувачів з росії, Китаю, Південної Африки та Нової Зеландії.

Українці зможуть скористатись функцією.

Як користуватися безкоштовною версією звіту

Станом на липень 2024 року користувачі вже можуть перейти на сторінку Google One та запустити сканування, натиснувши кнопку знизу праворуч.

Якщо вам не пощастило, ви отримаєте такі погані новини:

Що робити, якщо ваші дані знайдено

Якщо ваші дані виявлені, з’явиться повідомлення «Вашу інформацію знайдено в даркмережі» з кількістю витоків даних, що містять вашу адресу електронної пошти. Це не обов’язково означає, що дані для входу до вашої електронної пошти чи облікового запису Google витекли, але вони були включені до загального витоку.

Що робити далі?

  1. Для виявлених паролів: змініть їх негайно та розгляньте використання менеджера паролів.
  2. Для виявлених адрес електронної пошти: якщо йдеться про конфіденційні облікові записи (наприклад, пов’язані з банківськими операціями або особистими даними), створіть окрему адресу електронної пошти лише для таких цілей.
  3. Для іншої виявленої інформації (адреса, дата народження тощо): на жаль, ці дані вже можуть бути загальнодоступними.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все