Соціальна відповідальність в моді: стартапи, що турбуються про одиноких

  • 13 сентября, 15:25
  • 4223
  • 0

«Розумні» роботи, актори замість чоловіків і дружин, місто для людей похилого віку та інші проекти.

Японська Family Romance

Одного разу мати-одиначка попросила Ісіі Юиті виступити в ролі її чоловіка. Вона намагалася відправити сина в приватну школу, але адміністрація відмовляла їй через відсутність у дитини батька. Так підприємцю прийшла в голову ідея створити сервіс для одиноких людей.

Соціальна відповідальність в моді: стартапи, що турбуються про одиноких

Починаючи з 2009 року, компанія пропонує послуги професійних акторів, які готові зіграти роль друга, колеги, члена сім'ї. За $ 200 на годину клієнти отримують партнера для соціальних заходів або одного для платонічного спілкування. Вони мають право вибрати зовнішність, зачіску, стиль одягу актора.

Акторові заборонено розкривати особисту інформацію про себе та надавати інтимні послуги. Юиті впевнений, що такі сервіси допомагають людям пережити втрату або впоратися із самотністю.

Cerca Travel : «весілля» для зайнятих жінок

Якщо підприємниця мріє про весільну церемонію, але у неї зовсім немає часу на серйозні стосунки, японське агентство Cerca Travel надає послугу «самотня весілля».

Соціальна відповідальність в моді: стартапи, що турбуються про одиноких

Клієнтка проводить два дні в готелі, де її готують до весілля, але без зобов'язань. Сервіс включає в себе підбір сукні, макіяж, манікюр, укладку волосся, фото- і відеозйомку і різні весільні церемонії. Ціна послуги - від $ 2500.

SinglesSwag

Американська компанія SinglesSwag щомісяця радує одиноких жінок, відправляючи їм коробку з цікавими речами. Це можуть бути солодощі, органічна косметика, літературні новинки, модні аксесуари або набори для творчості.

Соціальна відповідальність в моді: стартапи, що турбуються про одиноких

Щоб отримати подарунок, необхідно зареєструватися на сайті, заповнити анкету і оформити підписку. Вартість великої коробки з шести-семи предметів - $ 40, малої - $ 25. Діє система знижок при замовленні послуги на три місяці і півроку.

Всі речі в коробках підібрані індивідуально, з метою підтримати жінку і надихнути її. Компанія відправляє понад 40 тисяч коробок щомісяця по всьому світу.

«Друг на годину»

Американець на ім'я Джо пропонує самотнім людям ненав'язливе стеження. Так вони будуть знати, що за ними завжди хтось спостерігає і про них хтось піклується.

Соціальна відповідальність в моді: стартапи, що турбуються про одиноких

А підприємець Чак Маккарті з Лос-Анджелеса ходить на прогулянки за гроші. За прогулянку довжиною в милю вулицями та парками біля свого будинку він бере $ 7. Чоловік гуляє майже кожен день, і у нього вже з'явилися постійні клієнти.

Маккарті впевнений, що вміння вислухати і підбадьорити співрозмовника - ключові в його справі. «Вони допомагають людям відчути себе краще, навіть якщо вони не оголюють свою душу», - вважає він.

Обійми за гроші

Психолог Джессіка О'Ніл з Австралії пропонує самотнім людям терапію обіймами, на якій вона заробляє $79 тисяч в рік. За словами підприємниці, люди гостро відчувають самотність і страждають депресією, тому її послуги користуються попитом.

Година спілкування і обіймів варто $ 100, а восьмигодинний день - $ 630. Також Cuddle Academy (Академія обіймів) О'Ніл готує терапевтів по обіймам за $ 147.

Соціальна відповідальність в моді: стартапи, що турбуються про одиноких

Схожі сервіси існують і в Японії, де можна замовити послугу «сон в парі». Клієнт не має права торкатися до «орендованої» другої половинки - за обійми і погладжування доведеться доплачувати. Шестигодинний сон буде коштувати $386.

Також в країні існують «кафе обіймів». Це спеціальні заклади, де чоловік може вибрати «дівчину для сну». Диспетчерська служба Soine-ya Prime пропонує подібну послугу і для жінок. Стандартний семигодинний пакет обійдеться в $364. 

Додаток для одиноких людей похилого віку

У США збільшення числа літніх людей призвело до зростання компаній, що працюють в індустрії довголіття. Один з таких соціальних проектів - додаток Join Papa , покликане врятувати людей похилого віку від «летального самотності».

Соціальна відповідальність в моді: стартапи, що турбуються про одиноких

Щомісячний платіж за користування сервісом для літніх людей становить $30. За допомогою програми самотні люди похилого віку можуть викликати «онука», який допоможе по дому, сходить в магазин, шанує книгу або навчить поводитися з гаджетами. «Онуки» ж отримують $10 на годину.

Проект активно працює у Флориді, британський уряд заявив, що також планує впровадити послугу «внук на годину» для своїх пенсіонерів.

«Місто сонця» для пенсіонерів

Проект поселення « Місто сонця » в Арізоні, створений будівельником Делем Веббом в 1959 році, став першим американським містом тільки для літніх людей. У перший тиждень після відкриття міста було продано 250 будинків, вартість яких починалася від $ 140 тисяч, а число орендарів склало 100 тисяч чоловік.

Соціальна відповідальність в моді: стартапи, що турбуються про одиноких

Один з типів будинків в «Місті сонця»

Місто пропонує пенсіонерам необхідну інфраструктуру і центри зайнятості, які включають спортивні клуби, басейни, поля для гольфу, озера для риболовлі, ресторани, бібліотеки, комп'ютерні центри, тенісні корти, парки, торгові точки і різні прикладні майстерні.

Ще одна особливість поселення - заборонені вхід молоді та галасливі вечірки. Сьогодні в співтоваристві проживає майже 40 тисяч осіб, середній вік жителів 72,4 року.

Хороші продажі привели до того, що Уебб і інші компанії почали будувати подібні міста по всій території США. Так з'явилися закриті містечка по інтересам The Villages у Флориді в 1960-х роках і Leisure World в Арізоні в 1974 році. Сьогодні ці поселення приймають пенсіонерів з усього світу.

«Розумні» роботи для одиноких людей

Ізраїльські вчені з Intuition Robotics спеціально для літніх людей розробили інтелектуальну систему ElliQ. Роботи підтримують контакт з користувачем за допомогою камер, мікрофонів, сенсорів руху і динаміків.

Рухома «голова» на підставці, реагуючи на голос власника, імітує рухи, що говорять про зацікавленість і зосередженні уваги пристрою на бесіді. ElliQ читає листи, повідомляє новини, розважає, нагадує про прийом ліків, їжі і прогулянках. Пристрій коштує $ 1499, до суми додаються $ 50 щомісячної підписки.

В Японії і Європі з 2003 року продається робот - дитинча гренландського тюленя Паро. Він обладнаний п'ятьма видами сенсорів: тактильним, світлочутливим, голосовим, температурним і датчиком положення тіла. Завдяки ним тюлень вчиться взаємодії з господарем.

Наприклад, якщо іграшку постійно гладити, вона запам'ятає дію і буде просити гладити її більше. Також Паро розпізнає напрям голосу, вітання та своє ім'я.

Ще один японський проект - пухнаста подушка з хвостом Qoobo за $ 100. Компанія Yukai Engineering впевнена, що робот буде корисний одиноким людям, дітям і людям похилого віку. Пристрій реагує на дотики і виляє хвостом. Модель продається в двох кольорах - сірому і коричневому.


Теги: стартап
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все