Соцмережа для сусідів: стартап з українським співзасновником залучив $500 000

  • 24 октября, 13:06
  • 4072
  • 0

Лондонський стартап Localhalo залучив близько $500 000 від ангельських інвесторів. Команда працює над безкоштовною соціальною мережею для сусідів, у неї вже близько 5000 користувачів в двох районах Лондона. Його засновники – британець Джеймс Рутледж і українець Андрій Марьін. 

Соцмережа для сусідів: стартап з українським співзасновником залучив $500 000

Спільно вони вирішили будувати соціальну мережу для сусідів. Тут можна знайомитися з тими, хто живе по сусідству, об'єднуватися в групи.

«Так сусідам простіше добиватися спільних цілей, будь то, щоб їх краще обслуговував місцевий «ЖЕК» або попередження сусідів про крадіжки посилок або інших речей. Сусіди відразу ж надсилають один одному фото підозрюваних і разом пильнують. Така собі «розподілена електронна бабулька» біля під'їзду», – пояснює Андрій.

Зараз їх продукт – на стадії preseed, є перші користувачі, над розробкою працюють програмісти в Україні, Лондоні і Казахстані, але поки програма не приносить доходу. Залучені від ангелів гроші команда планує пустити на маркетинг і розробку.

У 2018 році команда також встигла взяти участь в програмі Y Combinator Startup School, в січні 2019 року підвищила перший раунд інвестицій і почала привертати користувачів в одному з районів Лондона. Офіс стартапу розташований там же, але стартап збирається відкривати представництво в Україні. 

За словами Андрія, зараз у стартапу є домовленість з британською некомерційною мережею Neighbourhood Watch UK з 2,8 млн користувачів про те, щоб їх продукт використовували сусіди, що складаються в цій організації.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все