Співбесіда, випробувальний, інтеграція. Як успішно влаштуватись на роботу в компанію – радить команда LinkUp

  • 31 января, 09:33
  • 4276
  • 0

Щоб робота приносила не лише професійне задоволення, а й приємну атмосферу, тримай кілька порад від спеціалістів LinkUp Studio про те, як вдало стартанути й так само вдало продовжити.

To-do list: скласти пристойне резюме, не затупити на співбесіді, пройти випробувальний, влитись у новий колектив.

Зрозумій, чи це твоя компанія

HR компанії Олена радить добре подумати, перш ніж відправляти резюме. Проте, відправляти варто, навіть якщо немає вакансії.

"Нещодавно мені написав хлопець, який хоче працювати у нас Junior Ruby Developer. Він подається не перший раз, постійно пише великі мотиваційні листи. Але поки що в нас немає проєктів, на які його можна взяти. Цей хлопець двічі просив надіслати тестове і двічі його виконував. Друге завдання стало кращим, отже він прогресує і тримає руку на пульсі. Це дуже цінно. На жаль, в маленьких компаніях вакансії з’являються рідше, ніж у великих. Але тепер ми маємо на увазі, що є талановита людина, яку можна запросити на співбесіду, як тільки з’явиться місце."

Співбесіда, випробувальний, інтеграція. Як успішно влаштуватись на роботу в компанію – радить команда LinkUp

Навички повинні відповідати тому рівню, на який подаєшся. Обманювати не потрібно, адже це легко викриється під час співбесіди. Тоді співпрацювати з компанією в майбутньому буде важко.

Велику роль в компанії відіграє майндсет — спільні цінності та близькість по духу дадуть змогу спрацюватися з командою. Тому перш, ніж подаватись, варто з'ясувати, які люди працюють у цій компанії. Якщо ти відчуєш, що компанія “твоя” — пиши рекрутеру.

Не облажайся на співбесіді

СЕО LinkUp'у Андрій радить адекватно себе оцінювати та читати про компанію, в яку хочеш потрапити. Хоча б зайди на сайт та подивись, на чому вона спеціалізується та які люди там працюють. Так ти даси зрозуміти, що тобі не байдуже, куди йти працювати.

"В нашій компанії ми не ставимо дурних запитань на кшталт “ким ви себе бачите через 5 років”. Однак, ми часто моделюємо ситуації, які можуть трапитись в нас. Наприклад: “Як ти будеш поводитись, якщо залишишся один, а замовнику потрібно терміново відповісти на запитання”. Ми хочемо зрозуміти, як людина поводитиметься у стресовій ситуації і чи здатна вона брати на себе відповідальність. Краще чесно визнати, що ти чогось не знаєш, але найближчим часом уточниш. Не можна просто ігнорувати проблему і сподіватись, що хтось її за тебе вирішить."

І, будь ласка, не став через кому в одному листі емейли всіх фірм, яким ти надсилаєш резюме. Крім того, що це смішно, відповіді рекрутерів також бачитиме уся група, якій ти надсилаєш резюме. Краще покажи, наскільки ти хочеш працювати саме в цій конкретній компанії — такий кандидат буде набагато ціннішим, ніж людина, яка просто шукає роботу.

"Дуже круто, коли до резюме додають мотиваційний лист. Не обов’язково писати кілометри тексту, але можна додати кілька речень, чому ти хочеш працювати саме тут."

Будь собою під час випробувального

Настя нещодавно закінчила випробувальний термін і тепер працює у компанії Front-end Developer'ом. Радить багато вчитися — не тільки в офісі, а й вдома: читати статті на профільних ресурсах, дивитись відео, пробувати кодити. Проте, найважливіше — бути собою.

"Ніколи не варто боятись запитувати у ментора, якщо чогось не знаєш. Звичайно, спочатку треба спробувати знайти рішення самостійно, але якщо потрібно щось уточнити - краще запитувати, ніж потім переробляти. Найосновніше — залишатись собою. Не варто як недооцінювати, так і переоцінювати себе. Треба розуміти свої можливості та не здаватись, коли зіштовхуєшся із труднощами. Ти не можеш знати всього, але стажування — це шанс навчитись."

Вливайся у колектив

Щоб якнайшвидше зрозуміти особливості, традиції та правила нового колективу, спробуй знайти досвідчену людину, яка тобі все пояснить. Ментор допоможе зрозуміти цінності компанії та вдало інтегруватись до команди.

Також допоможуть неробочі тімбілдинги, тож постарайся не залишатись осторонь, коли твоя тімка збирається трохи потусити. На таких заходах ти матимеш можливість ближче познайомитись з колегами. Запитуй їх про інтереси чи хобі, говори про спільних знайомих. Будь відкритою та дружньою людиною — це справить приємне враження на навколишніх.

А якщо тобі щось не подобається, здається дивним та незвичним — спробуй не критикувати, а запропонувати, як можна покращити. Подумай, що для спільної справи можеш зробити ти. І не забувай: найкращий спосіб проявити себе та завоювати прихильність колег — добре виконувати свою роботу.

Джерело: lviv.com


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все