Студент розробив мобільний додаток, який щодня підказує, як рятувати світ

  • 4 ноября, 09:10
  • 4484
  • 0

19-річний студент із Франції Максим Леру (Maxime Leroux) розробив мобільний додаток OneSave/Day, який щодня підказує, як маленькими діями можна рятувати планету від змін клімату.

Максим вивчає міжнародний менеджмент і сталий розвиток в Марселі, що на півдні Франції. Раніше він не був активістом із захисту клімату та не розробляв додатки. Утім, кілька місяців тому під час літніх канікул побачив багато новин про кліматичні зміни й усвідомив катастрофічність ситуації.

Студент розробив мобільний додаток, який щодня підказує, як рятувати світ

«Я був шокований і вирішив діяти. Єдина проблема, з якою я зіткнувся, полягала в тому, що я уявлення не мав, що можна робити щодня, щоб вплинути на ситуацію і пом’якшити зміни клімату», –  зазначив юнак. Саме тоді в нього народилася ідея розробити додаток, який підказуватиме одну просту дію щодня, яку можна було б легко реалізувати будь-кому в повсякденному житті. «Ви можете підібрати одну пластикову пляшку в день, та видимого результату це не дасть. Проте уявіть, що 100 000 людей водночас прибирає по одній пляшці. Результат має бути приголомшливим», – поділився автор ідеї.

Як працює додаток?

Додаток OneSave/Day щодня о 10 годині ранку надсилає користувачеві невелике завдання – Save (Зберегти), яке не потребує значних зусиль чи ресурсів. Після завершення завдання ви натискаєте на кнопку «I Did It» («Я зробив це»), і зможете дізнатись, скільки людей також прийняли цей виклик. Це мотивуватиме вас продовжувати дії, і, як наслідок, дозволить сформувати корисні екологічні звички. Юнак вважає, що додаток дозволить користувачам сформулювати lifestyle майбутнього, спрямований на мінімалізм та турботу про навколишнє середовище.

Які завдання пропонує виконати додаток?

Студент розробив мобільний додаток, який щодня підказує, як рятувати світ

Додаток пропонує докласти зусилля для вирішення проблем забруднення, надмірного споживання тощо. Усі, хто встановлює цей безкоштовний додаток, отримують завдання, наприклад, вимкнути всі зайві електричні прилади в оселі, утриматися від онлайн-шопінгу чи підтримати місцевих виробників продуктів харчування.

Додаток можна завантажити в App Store та Google Play.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все