Телевізор як арт-об'єкт, розетки-фінансисти і холодильник-кухар: останні відкриття у світі смарт-технологій

  • 22 октября, 10:02
  • 4608
  • 0

Стрімкий розвиток технологій протягом останніх років трохи лякає. Ми побоюємося, що одного з нас може замінити робот. Водночас захоплюємося іншим здобутком нашого часу – «розумними» технологіями, що роблять наше життя простішим, зручнішим і йдуть на крок попереду користувацьких бажань. 

Що таке «розумний дім»?

«Розумний дім» – це комплекс ґаджетів і програм,що пов'язані між собою і прив'язані до вашого смартфону. Він допомагає автоматизувати щоденні процеси: прибирання, приготування їжі, вимикання світла в усьому домі. Завдяки алгоритмам і параметрам, які ви задасте, пилосос, охоронна система, камери спостереження, розетки – всі «знатимуть», що й коли їм робити.

Уявіть, що вам не потрібно думати, як увімкнути світло посеред ночі, якщо захотілося пройти темними коридорами у вбиральню, не треба записувати терміни придатності продуктів у холодильнику і хвилюватися з приводу того, чи вимкнули ви праску. «Розумний дім» – це про вирішення побутових проблем дистанційно. Але якщо купувати «розумний дім» під ключ поки не стоїть у ваших планах, можна обрати окремі смарт-технології, потрібні саме вам.

Телевізор як арт-об'єкт, розетки-фінансисти і холодильник-кухар: останні відкриття у світі смарт-технологій

Смарт-телевізори: вже не «коробка» з фільмами, а арт-об'єкт

Попри розмови про смерть ефірного телебачення, телевізори своїх позицій не здають. Але на плаву серед них тримаються не прості, а тільки з префіксом «смарт-». Ці розумні ґаджети і «Містера Робота» у високій якості показують, і новеньку комп'ютерну гру на них тестити зручно.

А ще це просто мрія для тих, хто цінує якість і витонченість. Сучасні смарт-телевізори – це поєднання крутого функціоналу і стильного зовнішнього вигляду.

Маленькі розетки – велика економія

Телевізор як арт-об'єкт, розетки-фінансисти і холодильник-кухар: останні відкриття у світі смарт-технологій

Розумні розетки – це маленькі пристосування, котрі одразу позбавлять від великого головного болю. Такі пристрої відстежують, скільки енергії використовують прилади, підключені до неї, і вмикаються та вимикаються за командою. Завдяки розумній розетці можна визначити, який із приладів «найголодніший» – витрачає найбільше енергії та демонструє найвищі показники в рахунках за електроенергію. Дистанційно зі свого смартфону можна перевіряти, чи ваша праска часом не прасує щось самостійно, чи телевізор не демонструє кіно для безлюдної вітальні. Якщо розетки обладнані регуляторами,то не підводячись з дивану, можна контролювати освітлення – змінювати яскравість і кольори лампочок. Особливо корисною ця функція буде для дитячих кімнат.

Голосове управління

Щойно з'явилися Bluetooth-гарнітури, як на вулицях побільшало людей, які розмовляють самі із собою. Раніше це мало дикий вигляд, нині ж мало кого здивує. Тому не соромтеся говорити зі своєю технікою. По-перше, це зручно, по-друге, вона чітко виконуватиме ваші побажання. Єдиний центр управління дозволить спілкуватися з усіма смарт-приладами в будинку. Можна попросити телевізор знайти улюблену програму або увімкнути музику, порадитися з пральною машиною щодо найкращого режиму прання, запитати в холодильника про чистоту фільтрів, а духову шафу – про готовність страви. Керувати освітленням зі смарт-технологіями так само легко, як у фільмах – причому налаштувати реакцію освітлювальних приладів можна як плесканням, так і будь-якою голосовою командою, що вам до вподоби. «Будинку, організуй вечірку» – і всі найяскравіші лампочки засяють. «Хочу спати!» – й освітлення вмить згасне.

Холодильник, що контролює свіжість продуктів

Телевізор як арт-об'єкт, розетки-фінансисти і холодильник-кухар: останні відкриття у світі смарт-технологій

Просто must have для тих, хто постійно забуває, що лежить у холодильнику, або не розуміє, що можна зробити з моркви, картоплі й авокадо, які в ньому лишилися. Із розумними холодильниками також можна спілкуватися голосовими командами, дистанційно зазирати всередину і навіть отримувати інформацію про термін придатності продуктів. Поки холодильник не вміє викидати «прострочку», але точно попередить, що з продуктами щось не так. Крім того, цей смарт-ґаджет може порадити рецепт, аналізуючи свій вміст. Залишилося поєднати розумний холодильник з розумною плиткою… Але це ще чекає на нас у майбутньому.

Дрібнички, що додають комфорту

Окрім важкої артилерії є ще безліч дрібничок, які спрощують життя, економлять гроші і навіть піднімають настрій. Датчики попередять, якщо витікає вода або пропускає газ, тому ви зможете запобігти потопу чи пожежі. Камери дозволять стежити за кімнатою на 360° і навіть гратися лазерним променем з домашніми улюбленцями. Штори і ролети закриються чи відкриються за вашою командою. Розумне дзеркало розповість про прогноз погоди, може навіть продати вам якусь річ або зачитати останні новини, а розумна шафа розвісить і попрасує одяг (який вже випрала розумна пральна машина).

Розумні технології позбавляють нас потреби робити щось руками, хвилюватися, докладати зайвих зусиль і... перейматися щоранку в метро, прямуючи до офісу, а чи вимкнена вдома праска.

bit.ua


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все