ІТ-гіганти активно наймають. Кого шукають Apple, Google, Amazon і Facebook

  • 16 апреля, 14:33
  • 4758
  • 0

Як і під час минулої фінансової кризи, компанії на кшталт Apple, Google, Amazon і Facebook розгорнули агресивну кампанію по найму співробітників - в тому числі в ІТ. За даними майданчика з пошуку роботи CareerBuilder і зі сторінок з вакансіями самих технологічних гігантів, вони готові відкрити двері для тисяч інженерів, розробників, дата-саєнтистів і фахівців з кібербезпеки.

ІТ-гіганти активно наймають. Кого шукають Apple, Google, Amazon і Facebook

Поки стартапи змушені звільняти або відправляти працівників у неоплачувані відпустки, у великих компаній з'явився шанс переманити найбільш досвідчені і кваліфіковані кадри. Якщо зазвичай молоді компанії залучають співробітників акціями і більшою свободою, то зараз їх вибір падає на більш стабільні компанії.

  1. Amazon за березень-квітень найняла 100 тисяч складських робітників і водіїв, а недавно оголосила про додатковий найм ще 75 тисяч співробітників на ці позиції. Але крім цього, в компанії ще не зайнято понад 20 тисяч «айтішних» вакансій. Переважно рітейлеру потрібні розробники ПЗ, архітектори рішень і співробітники ІТ-підтримки.
  2. Facebook на тлі різкого зростання трафіку оголосив, що до кінця 2020 року найме 10 тисяч нових співробітників, в основному в продуктові та інженерні підрозділи. Також соцмережа буде наймати співробітників в операційні і юридичні відділи: це пов'язано з посиленням боротьби проти фейкової інформації напередодні президентських виборів, які пройдуть в США в листопаді.
  3. В Google на даний момент відкрито більше 3 тисяч вакансій; багато з них були опубліковані минулого тижня, в тому числі для розробників і програмних менеджерів.

«Якщо у вас достатньо ресурсів, і ви наймаєте, поки інші компанії борються з труднощами, то це якраз той момент, коли ви можете отримати правильних людей», - поділився з Wall Street Journal Ласло Бок, колишній віце-президент Google по персоналу. Такої тактики компанія дотримувалася під час краху доткомів 20 років тому і кризи 2008 року.

  1. Apple теж агресивно наймала в 2008-му - і в найближчі місяці має намір зробити це знову, пише WSJ з опорою на обізнані джерела. За останній місяць компанія розмістила вакансії для інженерів ПО і менеджерів по продукту.

Теги: Google Apple facebook
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все