ІТ-компанії Африки: прогрес невблаганний

  • 12 марта, 13:46
  • 4406
  • 0

Ви думаєте, що Африка - це тільки непрохідні джунглі, дикуни з списами, примітивні хатини і савана? Пора забути про такі стереотипи. Африканський континент не збирається відставати від решти світу у використанні сучасних технологій. Одним словом, ІТ - воно і в Африці ІТ.

Наведемо лише кілька прикладів, щоб ви змогли переконатися: у африканських країн велике майбутнє.

AgroCenta

Це онлайн-майданчик розроблений в Гані в 2015 році і призначена для місцевих фермерів. З його допомогою представники сільськогосподарського бізнесу тепер можуть отримувати за свою продукцію адекватну ціну. Раніше сільгосптовари було неможливо збути без посередників, які й забирали велику частку вартості. Тепер же фермери Гани безпосередньо виходять на великі закупівельні фірми.

ІТ-компанії Африки: прогрес невблаганний

agrocenta.com

Tupuca

Запущений у 2015 році онлайн-сервіс дозволив багатьом жителям Гани долучитися до послуг доставки їжі додому. Замовити їжу клієнти змогли прямо зі смартфонів, користуючись пропозиціями ряду місцевих ресторанів. В даний час компанія розширила діяльність і допомагає замовляти також продукти з магазинів і ліки.

ІТ-компанії Африки: прогрес невблаганний

tupuca.com

Jumia

Ще одна успішна компанія з Нігерії, яку нерідко порівнюють з найвідомішими торговими сервісами. Спочатку фірма торгувала електронікою і одягом, а сьогодні це велика торгова онлайн-платформа. Тут можна знайти будь-які товари, починаючи з памперсів і закінчуючи об'єктами нерухомості. Більш того, сервіс допомагає також в пошуку роботи. Завдяки своїй перспективності Jumia представляє інтерес навіть для міжнародних інвесторів.

ІТ-компанії Африки: прогрес невблаганний

jumia.com.ng

MainOne

Ця нігерійська компанія створена в 2010 році. На сьогоднішній день провайдер довів свою життєздатність і надає послуги в сфері телекомунікації на території країн всієї Західної Африки.

ІТ-компанії Африки: прогрес невблаганний


Теги: іт
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все