Топ ідей у сфері криптоактивів

  • 31 августа, 09:37
  • 4532
  • 0

Браян Армстронг поділився своїм візіонерським поглядом на можливо успішні стартапи у криптосфері. Він розглянув кілька прикладів таких проектів. Серед них знаходиться стейблкоїн, що прив'язаний до темпів інфляції, платформа для здійснення торгівельних та робочих замовлень, а також портал для токенізації реальних активів.

Директор Coinbase, Браян Армстронг, презентував декілька перспективних ідей для криптостартапів. Проєкти, спрямовані на відстеження гаманців, пошук персоналу та краудфандинг, також потрапили у цей перелік. 

"Якщо ви вже займаєтеся розробкою за допомогою криптографії або тільки думаєте про це, рекомендую розглянути ці ідеї. Наша команда запускає нові проекти в межах Coinbase, але ми не можемо охопити всі можливості. [...] Період спаду на ринку є найкращим часом для старту чогось нового, тож чому б не розпочати вже сьогодні?", — відзначив головний виконавчий директор компанії.

Flatcoin це стейблкоїн, який залежить від темпу інфляції. За думкою Армстронга, ця концепція є наступною еволюційною стадією валюти. Цей абсолютно децентралізований платіжний інструмент має курс, прив'язаний до індексу споживчих цін. Ця властивість дозволить стейблкоїну зберігати свою високу покупецьку потужність, що позитивно вплине на прийняття та розвиток екосистеми.

Onchain Reputation представляє собою механізм оцінки учасників в сфері. Армстронг бачить це як децентралізований протокол, що присвоював би різні рейтинги адресам або ENS (Ethereum Name Service) на основі даних, збережених в блокчейні. Цей підхід може нагадувати концепцію ресурсу PageRank, який використовується для оцінки важливості веб-сторінок.

Onchain Ads представляє новий підхід до реклами в Web3, який базується на ідеї Армстронга. Ця концепція передбачає використання механіки Cost Per Action (плата за дію). Сама платформа виступатиме агрегатором ресурсів, що дозволить проєктам отримувати лише цільовий трафік, вказав він.

Платформа для робочих місць у сфері криптоактивів. За думкою головного виконавчого директора, це може призвести до створення глобального ринку праці, що приверне додаткових учасників у цю галузь. На такому ресурсі можна було б публікувати не тільки вакансії, а й різні завдання з певними винагородами, наголосив Армстронг. Він наводив приклади платформ Braintrust і Earn.com як інструменти, що можуть послужити цій цілі.

Анонімізатор для операцій на другому рівні (L2). Армстронг висловлює думку, що попит на таке рішення буде досить значним. Більшість операцій на публічних блокчейнах є прозорими, що не влаштовує деяких користувачів, особливо в умовах подальшого розширення екосистеми.

P2P-платформа з децентралізованим управління. Генеральний директор Coinbase відзначив, що більшість позабіржових сервісів мають централізовану структуру. Це ставить під загрозу як їх самих, так і їхніх клієнтів. Децентралізована P2P-платформа дозволила б уникнути такого ризику, підкреслив він.

Токенізація реальних активів. Згідно з Армстронгом, ця область залишається поки що недостатньо дослідженою. Процес токенізації може викликати появу нових фінансових інструментів та підштовхнути розвиток всього ринку, переконаний він. Подібну точку зору поділяє і керівник BlackRock, Ларрі Фінк. За його думкою, саме токенізація стане наступним популярним напрямком у галузі.

Крім того, серед інших стартапів Армстронг виділив онлайн-ігри та програми для створення та моніторингу мереж. На закінчення, він пригадав про майбутній саміт Coinbase Ventures, запланований на жовтень 2023 року, де будуть представлені перспективні стартапи.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все