Творець ChatGPT: CTO OpenAI Міра Мураті

  • 2 марта, 14:39
  • 5346
  • 0

35-річна Міра Мураті - головний технічний директор (CTO) OpenAI, компанії, яка розробила чат-бот ChatGPT на основі штучного інтелекту (AI) привернула увагу всього світу . 

З моменту запуску в листопаді 2022 року,  ChatGPT потрапив у заголовки новин, створивши романи протягом тижня, склавши іспит на ступінь МВА Уортонського університету, іспит на адвокатуру та інші насправді складні іспити. 

Generative Pre-trained Transformer було побудовано на основі сімейства великих мовних моделей OpenAI GPT-3 і було налаштовано за допомогою методів навчання.

Нещодавно ChatGPT назвав генерального директора Twitter Ілона Маска, який фігурує в заголовках газет після того, як він завершив угоду на 44 мільярди доларів і купив Twitter у жовтні минулого року,  «суперечливим». 

Що потрібно знати про Міру Мураті

  1. 35-річна Міра Мураті народилася і виросла в Сан-Франциско
  2. Вона здобула ступінь бакалавра інженерії в Школі інженерії Теєра Дартмутського коледжу в США
  3. Міра Мураті розпочала свою кар’єру як літній аналітик у Goldman Sachs, а з 2013 по 2016 рік була старшим менеджером із продуктів Model X у Tesla.
  4. Вона приєдналася до OpenAI у червні 2018 року як віце-президент із прикладного штучного інтелекту (ШІ) та партнерства. Після цього вона стала старшим віце-президентом з досліджень і продуктів.
  5. У травні 2022 року Міра Мураті обійняла посаду головного технічного директора каліфорнійської технічної компанії та очолила розробку ChatGPT.
  6. Міра Мураті очолила команду, яка створила DALL-E, проект, який дозволяє користувачам створювати реалістичне мистецтво з рядків тексту
  7. Якщо пошукати в Google ім’я Міри Мураті, ніхто не покаже профіль 35-річної дівчини у Вікіпедії, тоді як у Twitter вона має близько 64 000 підписників, а остання публікація  з’явилася 17 лютого 2023 року, де 35-річна Міра поділилася посиланням на статтю OpenAI під назвою «Як мають поводитися системи AI і хто має вирішувати?»
  8. Під час інтерв’ю Міра Мураті сказала, що пісня, з якою її ототожнюють, це «Paranoid Android» від Radiohead, а її улюблені книга та фільм — «Duino Elegies» і «2001: A Space Odyssey» відповідно.
  9. Згідно з «Biography Reader», серед хобі Міри Мураті – читання художньої літератури, гра на фортепіано, приготування шоколаду та танці сальси
  10. Міра Мураті – албанка з індійським походженням і розмовляє англійською, італійською та албанською мовами

«ШІ можна використовувати неправильно»: Міра Мураті

Нещодавно Міра Мураті висловила занепокоєння щодо чат-бота та сказала, що штучний інтелект можна використовувати неправильно.

«Штучний інтелект можна використати неналежним чином, або він може бути використаний зловмисниками. Отже, виникають питання про те, як ви керуєте використанням цієї технології в усьому світі. Як ви керуєте використанням ШІ у спосіб, який узгоджується з людськими цінностями?» – сказала вона журналу Time.

«Але ми — невелика група людей, і нам потрібно значно більше інформації в цій системі й набагато більше інформації, яка виходить за межі технологій — безумовно, регуляторів, урядів і всіх інших», — зазначила вона.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все