Як обирають працівників в ІТ галузі, досвід EPAM

  • 20 февраля, 12:07
  • 4516
  • 0

Відома ІТ компанія EPAM Systems, постійно у пошуку нових співробітників. Щороку офісів компанії стає більше, відтак, є потреба у збільшенні штату працівників. Робота в компанії такого рівня надає можливості рости, не лише професійно, як спеціалісту, а й сприяє особистому розвитку людини. Як стати частиною великої родини EPAM та отримати гарну пропозицію від роботодавця читайте у нашій статті.

У 2019 році до EPAM приєдналося понад 2000 нових спеціалістів зі всієї Україні, серед яких переважно більша частина, це інженери та програмісти, усі інші – це спеціалісти різних напрямів, які підтримують роботу бізнесу. Щороку компанія зростає через значний попит на послуги з цифрової трансформації у всьому світі, отже, постійно знаходиться у пошуку різних спеціалістів.

Як обирають працівників в ІТ галузі, досвід EPAM

На сайті компанії завжди є оголошення з відкритими вакансіями, де ви можете через пошук обрати спеціалізацію та місто, для пошуку роботи. На цьому ж сайті можна заповнити спеціальний он-лайн форму  з описом ваших знань, навичок та очікувань від роботи на випадок, якщо вже опубліковані вакансії вам не підходять. Це означає, що ваші дані будуть збережені у базах компанії, та за потреби у спеціалістах вашої кваліфікації – менеджери із підбору персоналу зв’яжуться з вами.

Як обирають працівників в ІТ галузі, досвід EPAM

Для того, щоб приєднатися до команди експертів EPAM, необхідно проявити свою зацікавленість та успішно пройти співбесіди. Перша співбесіда є ознайомчою, її проводять спеціалісти із підбору персоналу. Іноді треба виконати технічне завдання, яке формує технічний експерт. Для програмістів передбачено технічне інтерв’ю із вирішенням практичних завдань. Його проводить керівник проєкту або фахівець зі знання мови програмування/технології. Також слід бути готовим до перевірки рівня знання англійської мови, вона є робочою мовою в компанії. В деяких випадках можливе спілкування і з представниками клієнта, над замовленням якого ви будете працювати разом із командою інших спеціалістів.

Після успішного проходження співбесід кандидат отримує пропозицію про співпрацю, в якій визначено умови та термін співпраці.

За якими критеріями відбирають співробітників?

ЕРАМ постійно шукає розробників зі знаннями таких мов програмування як: JavaScript, Java/Scala, .NET, Python, спеціалістів з досвідом роботи у тестуванні, бізнес-аналізі, DevOps. Для компанії важливі технічні навички кандидатів, так звані «м’які» навички та рівень англійської мови. Також важливо, щоб внутрішні цінності кандидатів співпадали із цінностями та культурою компанії. Корпоративні цінності компанії – цінувати особистість, діяти, як команда, прагнути досконалості, фокусуватися на клієнтові, діяти цілісно.

Яку для треба мати освіту, щоб працювати в компанії

Як правило, компанія співпрацює зі спеціалістами з вищою освітою або незавершеною вищою освітою. Але, бувають винятки з правил. Коли до компанії потрапляє дійсно талановита людина, яка саме зараз ще навчається у виші, тоді представники компанії розглядають цього кандидата.

На що насамперед звертає увагу роботодавець

Підбір людей в ЕРАМ здійснюється за компетенціями Hungry (голодний — прагне більшого), Humble (скромний — думає про спільне благо), Smart (проникливий — мудрий у спілкуванні з іншими). Це основні характеристики командного гравця, і це важливо для успіху бізнесу, оскільки робота над проєктами відбувається у командах. Інтерв’юєри компанії під час співбесід намагаються оцінити рівень цих компетенцій.

Як обирають працівників в ІТ галузі, досвід EPAM

Чи має значення досвід роботи, а головне що робити, якщо досвіду немає?

Безумовно, досвід роботи важливий для ІТ-сфери, але не принциповий. Компанія підтримує справжнє прагнення до розвитку та отримання досвіду.

На базі компанії діють курси EPAM University Program, на яких студенти ВНЗ останніх курсів технічних спеціалізацій або досвідчені спеціалісти, які прагнуть отримати другу/іншу освіту, безкоштовно можуть отримати актуальні знання та розвинути практичні навички у сфері ІТ. Навчання відповідає міжнародним стандартам та підходам компанії. Щороку такою можливістю користуються понад 3000 студентів. За результатами навчання та тестування кращі з кращих отримують від компанії пропозицію подальшої співпраці.

Чи є перспектива кар'єрного зросту?

Безумовно, кар’єрний зріст можливий. До того ж, EPAM створює для цього усі можливості. По-перше, ІТ-індустрія дуже динамічно розвивається, з'являються нові напрями та проєкти, які потребують менеджерів. Також, компанія постійно розширює свою присутність в інших країнах світу, відкриваються нові офіси, до розвитку яких залучаються висококваліфіковані менеджери, в тому числі й з України.

Для кожного ІТ-спеціаліста створюється індивідуальний план професійного розвитку, який передбачає навчання, обмін досвідом, менторінг тощо. Кожного року у кожного спеціаліста є можливість пройти оцінку та отримати підвищення всередині компанії.

Як обирають працівників в ІТ галузі, досвід EPAM

Час не стоїть на місці, хочеш бути гарним спеціалістом – вчись!

У EPAM успішно реалізована концепція безперервного корпоративного навчання. Є велика база знань, доступ до різних учбових курсів – онлайн, офлайн, мікс. Спеціалісти можуть навчатися самостійно або в командах. Індивідуальний план професійного розвитку створюється на базі матриць навичок та компетенцій, що дозволяє оптимально підібрати навчання та скласти зручний графік. У навчанні також передбачені різні курси з вдосконалення англійської мови – розмовна, технічна, ділова англійська тощо.

Джерело: myvin.com.ua


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все