Як робити онбординг правильно (5 порад)

  • 22 августа, 11:18
  • 5212
  • 0

Постійні відносини користувача з продуктом є однією з найскладніших цілей, яких потрібно досягти. Незважаючи на всі їхні зусилля, іноді робота з додатком може закінчитися навіть швидше, ніж ознайомлення. Дані виявляють нещадну правду:

  • 1 з 4 осіб, які завантажили додаток, ніколи не повертаються до нього після першого використання

Звичайно, статистика не відображає всю картину, але, здається, вона показує певну інформацію про перші враження користувачів від додатків. Процес онбордингу має вирішальне значення при створенні початкового досвіду. Він починається відразу після того, як користувач запускає вашу програму вперше. Це ідеальний момент для того, щоб показати ключові особливості продукту та його цінність.

Разом із цим онбординг може досягнути протилежного ефекту – відлякнути користувачів від вашого додакту, ще до початку першого користання ним. Тому цей елемент дизайну є доволі примхливим і до нього треба ставитися дуже відповідально. Не забуваймо про те, що “людину ми оцінюємо за першим враженням”, так само й UX.

Тому давайте подивимося, як це робити правильно!

1. Менше більше

Це означає зменшення екранів і зусиль користувачів. Покажіть найважливіші функції, а не всі. Іноді вистачає 5 екранів або менше. Більше екранів може перевантажити користувачів.

Як робити онбординг правильно (5 порад)

2. Значення користувачів

Зосередьтеся на потребах користувачів. Розкажіть аудиторії, як ваша програма покращить їхнє життя. Покажіть, що має для них найбільшу цінність. Вони вже завантажили додаток, переконайте їх, що вони знайшли ідеальний продукт.

Як робити онбординг правильно (5 порад)

3. Давайте пограємо

Заохочуйте користувачів до взаємодії. Ряд дій змушує їх залучитися. Це також простий спосіб первинної персоналізації користувача. Зберіть найбільш важливу інформацію про користувача на даний момент, але інтерактивно.

Як робити онбординг правильно (5 порад)

4. «Коли вже кінець?»

Лише дехто з нас віддає перевагу безмежним подорожам через відчуття прогресу. Користувачі можуть відмовитися від програми, коли кількість кроків невідома. Обов’язково покажіть індикатор виконання, щоб дати їм підказку, коли процес закінчиться.

Як робити онбординг правильно (5 порад)

5. Привіт!

Привітайтеся зі своїми користувачами! Це дуже просто. Але привітання і звернення особисто до користувачів робить їх більш прихильними до додатку.

Як робити онбординг правильно (5 порад)

***

І останнє: якщо у вас поганий онбординг, краще обійтися без нього. 

За матеріалами 10clouds 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все