Як у LinkUp Studio працюють без PM-ів та роблять проєкти “як для себе”

  • 2 декабря, 09:46
  • 5581
  • 0

LinkUp Studio — це продукто-орієнтована компанія, заснована у Львові. Тут працюють без PM-ів, а проєкти роблять "як для себе". То як працюється у такій компанії та чому інженер повинен бути голодним?

Як у LinkUp Studio працюють без PM-ів та роблять проєкти “як для себе”Як у LinkUp Studio працюють без PM-ів та роблять проєкти “як для себе”

Хто такі LinkUp Studio?

LinkUp Studio — це українська ІТ-компанія, заснована у 2013 році. Має офіси у двох містах — Львові та Тернополі. Основна цінність компанії — орієнтованість на результат.

Тут принципово не "продають" людей на аутстаф — у компанії вважають, що, по-перше, це здешевлює працю програміста, адже тоді ти віддаєш "руки", яким кажуть, що робити. По-друге, з таким підходом до бізнесу неможливо створити корпоративну культуру — просто немає навколо чого її створювати.

Тут "продають" результат. Компанія бере на себе відповідальність за те, чи продукт запуститься на ринок і чи матиме він успіх — хочуть, аби результат їхньої роботи жив та працював. Для цього у LinkUp Studio роблять все можливе.

Працюють в основному із marketplace стартапами у сферах:

  1. Real Estate;
  2. Blockchain;
  3. Travel;
  4. Law;
  5. Retail.

У роботі використовують PHP, Ruby та JavaScript. Основний стек технологій — Open Source-ний: PostgreSQL, MongoDB, ReactJS, Angular, Flutter, ReactNative тощо. Компанія старається залишатись вузькоспеціалізованою і надалі розвиватись у web та mobile розробці.

Також велику увагу приділяють дизайну. У компанії впевнені, що від хорошого дизайну залежить успіх цілого проєкту. Роботи дизайнерів LinkUp Studio регулярно вибиваються в топ тижня на Behance.

Внаслідок комплексного підходу від бізнес-аналізу до запуску у фіналі виходить справді цілісний продукт.

Хто працює у LinkUp Studio?

У двох офісах компанії працюють близько 60 людей. Наймолодшому 18, найстаршому — 49.

Тут дружня атмосфера. Співробітники часто спілкуються поза роботою: ходять в паб, на пейнтбол та лазертаг, суботами збираються на настолки. Також разом їздять подорожувати: в гори, на море тощо.

Як у LinkUp Studio працюють без PM-ів та роблять проєкти “як для себе”

Про офіс та організацію роботи

Львівський офіс LinkUp Studio розташований на вул. Володимира Великого, 4. 

В офісі немає опенспейсів — тут працюють за кабінетною системою. Два найбільших кабінети розраховані на 7 та 6 людей. У інших сидять групами по четверо.

Є дві кухні — велика загальна та маленька, де можна зробити чай чи каву. В компанії сортують сміття, тому обидві кухні обладнані спеціальними контейнерами. Згодом відсортоване сміття здають до пунктів приймання.

Окреме приміщення в офісі облаштоване для спорту та розваг: тут є шведська стінка, настільний теніс та дартс. До речі, у компанії заохочують спорт: оскільки в самому офісі спортзалу немає, працівникам компенсують вартість абонементів на будь-які спортивні заняття.

Графік

У компанії 100% вільний графік. Це означає, що можна прийти на роботу у будь-який час. Якщо, наприклад, чекаєш сантехніка, першу половину дня можна працювати з дому, а якщо ти студент/ка — можеш самостійно вирішувати, як поєднати роботу з навчанням.

Однак, все потрібно синхронізувати з командою. Не може бути такого, що сьогодні мітінг, всі на тебе чекають, а ти не виходиш на зв'язок. Крім цього, не повинен постраждати проєкт — якщо у тебе дедлайн, а ти не встигаєш, доведеться сидіти доти, доки не зробиш.

Умовною робочою "нормою" вважається 7 год/день. В майбутньому її планують скоротити до 6, а частина співробітників уже працюють по 6,5 годин. Кожен сам вільний обрати, скільки він чи вона працюватимуть саме сьогодні.

Як у LinkUp Studio працюють без PM-ів та роблять проєкти “як для себе”

Робочий процес

Компанія працює на аутсорс, але роботу ведуть як "для себе". Це прослідковується і в самій роботі, і в підході до проєкту, і в процесах, які є у компанії. Починаючи від менеджменту, закінчуючи елементами корпоративної культури.

На проєктах працюють невеликими командами до 7 людей. Це дозволяє максимально швидко реагувати на запити клієнта та забезпечує хорошу комунікацію команди між собою. Кожен завжди знає, чим займаються інші.

Особливістю є те, що тут працюють без PM-а: усі працівники спілкуються із замовником напряму. Таким чином замовник виступає таким же членом команди, як і всі інші. Крім цього, так уникають спотворення інформації — так званого “зламаного телефону”, коли хтось чогось не зрозумів і не так переказав.

Звичайно, тут визначають для клієнта так званого SPTS (Single person to speak). Однак, якщо є проблема — клієнт завжди може звернутись до потрібного члена команди, щоб все уточнити, і навпаки.

Для цього у компанії багато інвестують у розвиток Soft Skills: не лише простою англійською, але й тренінгами та заздалегідь підготовленими процесами..

Бонуси

У компанії підтримують розвиток працівників — компенсують вартість курсів та івентів. Також тут є корпоративні уроки англійської. На день народження дарують книжки про саморозвиток, а при одруженні та народженні дітей виплачують премію. А ще допомагають із релокейтом — для працівників з інших міст оплачують послуги маклера. Корпоративи проводяться двічі на рік — літній та новорічний. Для літнього зазвичай шукають локацію біля басейну.

Як у LinkUp Studio працюють без PM-ів та роблять проєкти “як для себе”

Що говорять про компанію

Остап Бенько, Front-End/Mobile Developer

"Я співпрацюю з LinkUp Studio вже майже чотири місяці. Для мене це не перша робота — раніше я 1,5 роки працював програмістом у компанії, в офісі якої ніколи не робили ремонт. Пам’ятаю, одного разу мені 2 тижні сипалась на голову штукатурка і я сидів в касці. Їх нам роздали, щоб підтримати дух та перейнятися атмосферою, бо тоді ми робили проєкт для шахтарів. Але я використовував каску за призначенням.

У LinkUp Studio все значно краще: як умови праці, так і ставлення до працівників. Наприклад, перегляд зарплати тут відбувається частіше, ніж у великих компаніях. Крім цього мене завжди мотивують та підтримують вчитись: є нові завдання та проєкти, тому я завжди маю можливість поглибити знання у якійсь області. А також тут дуже крутий та дружній колектив".

Тарас Лірко, QA Engineer

"Я співпрацюю із LinkUp Studio вже 4 роки. Планував пов’язати життя з ІТ ще зі школи. Коли вчився на 3 курсі в університеті, дізнався, що одну з кімнат нашого гуртожитку орендує ІТ-компанія. Від неї в актовому залі проводили курси по Front-end і я вирішив спробувати.

Ті курси, до речі, вів наш теперішній СТО, а кімнату орендували засновники LinkUp Studio. З неї, можна сказати, все почалось. Після курсів мені запропонували залишитись та працювати разом.

У компанії для мене важливе те, що ти ніколи не стоїш на місці. А оскільки для мене розвиток — це найголовніше, я жодного разу не пошкодував, що тоді погодився”.

Андрій Самбір, СЕО

"Одне слово яке об'єднує нас всіх — це голодні. Не в плані того, що художник завжди має бути голодним, бо це означає, що художник бідний. А в плані того, щоб прагнути зробити свою роботу якомога краще.

У нашій роботі для нас завжди важлива чесність. Ми ніколи не обманюємо клієнтів. Це важливо, бо коли люди побачать, що ти обманюєш клієнта, немає гарантії, що ти завтра не обманеш їх.

Нас цікавлять відповідальні люди. Ми, наприклад, помітили, що ті, хто не хочуть помити за собою пластиковий посуд, у нас не приживаються. Бо якщо ти відповідальний, то відповідальний у всьому. Якщо ти відповідально ставишся до сортування сміття, ти відповідальний і на проєктах. Відповідальність вона просто є. І ми стараємось підбирати саме таких людей".

Джерело: lviv.com


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все