Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

  • 23 декабря, 09:17
  • 4956
  • 0

За світовою статистикою Кickstarter, лише 37% кампаній домагаються успіху на платформі. Найбільше грошей збирають проєкти з категорій «Ігри», «Дизайн» та «Технології». А найбезпрограшніші сегменти в процентному вираженні – «Танці», «Театр» і «Комікси».

Вітчизняні кампанії в році, що минає, «вибилися» із загальносвітового тренда. Майже всі розробки, що стартували, отримали фінансування. До топ-10 увійшли проєкти з дуже різних категорій. А 10 лідерів краудфандінга разом залучили майже $1,6 млн.

10-те місце: книга «Культура протистояння»

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $24 654

Запитували: $13 000

Кількість бекерів: 206

Стартова ціна: $40

Звідки родом проєкт: Київ

Автор проєкту: Максим Дондюк

Книга фотографа-документаліста Максима Дондюка розповідає про Революцію гідності. «Разом з дизайнером з Німеччини Євгеном Анфавовим і журналістом Саймоном Шустером, який висвітлював українську революцію для журналу Time, ми зробили все можливе, щоб створити не звичайну книгу з набором картинок, а занурити вас у події 2013–2014 років. Мета книги – нагадати, пояснити, змусити людей думати», – розповідає Максим Дондюк.

Книга «Культура протистояння» складається з фотографій і текстів. Вона доповнена картою і графіком подій. «Я підтримував протестуючих, але в своєму фотопроєкті вирішив не акцентувати на цьому увагу. Намагався створити такі фотографії, дивлячись на які, глядачі не були б зобов'язані вибирати хорошу чи погану сторону. Намагався показати протистояння двох різних світоглядів і розповісти про це», – пояснює автор проєкту.

9-те місце: Klips

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $38 927

Запитували: $1000

Кількість бекерів: 594

Стартова ціна: $16

Звідки родом проєкт: Київ

Засновник: Klipsone

Klips – магнітний органайзер, що світиться в темряві. Це не перша кампанія проєкту на Kickstarter. У 2018 році команда зібрала $48 499, у 2017-му – $11 833 на виробництво перших моделей органайзера.

Цього року автори проєкту знову вийшли на платформу з удосконаленою, за їхніми словами, версією. «Сучасній людині потрібно багато речей протягом дня для комфортного життя. Це навушники, декілька зарядних кабелів, блокнот і ручки, гроші, карти та багато іншого. Але який хаос створюють ці необхідні речі, якщо вони не організовані?! Klips – універсальний аксесуар. Він може використовуватися як брелок, магніт на холодильник, пенал, скріпка і навіть шторка для веб-камери», – так пояснювали цінність свого продукту його розробники.

8-ме місце: Pix Mini

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $46 604

Запитували: $15 000

Кількість бекерів: 343

Стартова ціна: $89

Засновники: Маргарита Рімек, Сергій Ездін, Іван Каунов

Pix Mini – дитячий інтерактивний рюкзак з LED-екраном. Ідея його створення виникла після торішнього успішного виведення на Kickstarter «дорослої» версії і отримання понад $150 000.

Раніше розробники розповідали, що ключова фішка Pix – персоналізація. Передню панель рюкзака його власник може «прикрашати» різними картинками, скачавши мобільний додаток для iOS або Android. Редактор зображень дозволяє дітям створювати анімації і відображати їх на екрані. Цей самий екран може стати ігровим полем: у застосунку є стимулюючі мозок гри. А анімація, що світиться, робить дитину добре помітною на дорозі темної пори доби.

7-ме місце: Air Metal Detector

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $76 525

Запитували: $60 000

Кількість бекерів: 299

Стартова ціна: $209

Звідки родом проєкт: Київ

Засновники: Олексій Самков, Олександр Кравченко, Сем Проценко

Air Metal Detector – інтелектуальний металошукач з Bluetooth. Розробники позиціонували його як незамінний у подорожах гаджет. «Змініть враження від відпочинку з сім'єю і друзями, перетворивши свій смартфон на потужний і простий у використанні металошукач. Будь-яке місце на Землі, де люди живуть понад 100 років, може мати масу дивовижних артефактів, що залягають на глибині не більше 0,5 м. Металошукач допоможе вам їх знайти», – так заманювали бекерів автори проєкту.

Air Metal Detector – легкий (900 г), бездротовий, складаний гаджет зі світлодіодами для освітлення зони пошуку. Після скачування мобільного додатка смартфон перетворюється на блок управління, в якому є базовий і розширені режими, можливість розрізняти різні типи металів.

6-те місце: Phonster Z

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $88 999

Запитували: $5000

Кількість бекерів: 752

Стартова ціна: $64

Звідки родом проєкт: Одеса

Засновник: компанія AGE Максима Гери

Одеська команда – чемпіон за кількістю кампаній на Kickstarter. Виробник одягу і аксесуарів AGE вже 10 разів виводив на платформу свої продукти Omniadress, Phonster, Omnia 2GO і т. д. За минулі роки вдалося зібрати понад $339 000.

У 2019 році команда запустила на Kickstarter відразу два аксесуари: сумку Phonster Z Tablet, яку можна носити на грудях, і другу версію кобури для смартфона Phonster Z. Початкову заявлену суму одесити зібрали за пару годин.

5-те місце: PhotonLMS

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $92 744

Запитували: $25 000

Кількість бекерів: 225

Стартова ціна: $239

Звідки родом проєкт: Дніпро

Засновники: Ярослав Нелюбов, Антон Коновалов, Артем Дем'яненко

Photon LMS – портативна модульна фотостудія для предметної фотографії з LED-освітленням, яке можна контролювати за допомогою мобільного застосунку. Раніше співзасновник проєкту Ярослав Нелюбов розповідав Mind, що для проведення предметної фотосесії потрібно багато обладнання (чотири міні-спалахи, парасолі, відбивачі, стіл для зйомки, екрани, фони, системи кріплень і місце, де все це розмістити). А PhotonLMS замінює весь цей перелік.

«Не потрібно купувати дороге освітлювальне обладнання, платити фотографу за роботу, а модульність системи дає можливість знімати предмети і композиції практично будь-яких розмірів. Користувач оперативно змінює карту світу і управляє фотостудією за допомогою програми, що завантажується на планшет, ноубук або смартфон», – пояснював автор проєкту.

4-те місце: Transformer Desk

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $105 323

Запитували: $20 000

Кількість бекерів: 948

Стартова ціна: $89

Звідки родом проєкт: Київ

Засновник: компанія STEALTHO Віталія Савриги

Transformer Desk – настільний органайзер з бездротовим зарядним пристроєм і USB. Цей ще один продукт, який допомагає боротися з хаосом. «Ваш робочий простір не має бути перевантаженим, усі речі, які необхідні для роботи, повинні лежати в одному місці. Щоб досягти цієї оптимізації і забезпечити максимальну ефективність, ми створили модульний органайзер, який об'єднує все, що вам потрібно, в одному настроюваному і більш функціональному місці», – пояснювали автори проєкту.

Минулого року STEALTHO вийшла на Kickstarter із набором з п'яти інноваційних коліс для офісних крісел і зібрала $138 620.

3-тє місце: Nuka

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $131 000

Запитували: $20 000

Кількість бекерів: 1541

Стартова ціна: $33

Звідки родом проєкт: Київ

Засновники: Катерина Михалко, Микита Владикін, Євген Шило

Проєкт Nuka створює «вічну» канцелярію: блокноти і олівці. Блокноти роблять з нестандартного паперу, що використовується для білбордів. Він не рветься і не намокає, а записи можна стерти. «Пишіть, стирайте і знову пишіть на одній і тій самій сторінці, використовуючи будь-який тип ручки, олівця або маркера», – пояснили бекерам розробники. Записи з блокнота можна сканувати за допомогою програми Nuka і зберегти в смартфоні.

Олівці створені зі сплаву п'яти металів. Раніше співзасновник проєкту Катерина Михалко розповідала: ідею олівця «підказала» стаття, в якій говорилося, що під час Другої світової війни писали гільзами.

2-ге місце: Time 4 Machine

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $431 138

Запитували: $15 000

Кількість бекерів: 2797

Стартова ціна: $32

Звідки родом проєкт: Київ

Засновник: Денис Охрименко

Time 4 Machine – 3D-пазли з металу. Засновник проєкту Денис Охрименко вивів на Kickstarter відразу дев'ять моделей: поїзд, літак, трактор, танк, три авто, годинник і холдер. Вся техніка після складання «оживає»: автомобіль приводиться в дію механічною пружиною, у літака рухаються гвинти. «В сучасному світі завдяки технологіям є можливість стати чарівником, і ви особисто можете створити щось настільки ж привабливе і інноваційне», – заманював бекерів підприємець.

Це не перша кампанія Time 4 Machine на Kickstarter. У 2017 році підприємець зібрав на платформі $52 886. «Відтоді ми допрацювали продукт, усунули всі недоліки, домоглися найкращих результатів при проєктуванні та збірці моделей», – пояснював він.

1-ше місце: 3D Wooden World Map

Як Україна підкорює світ: топ-10 успішних кампаній на Kickstarter

Залучили: $533 530

Запитували: $5000

Кількість бекерів: 1851

Стартова ціна: $119

Звідки родом проєкт: Ірпінь Київської обл.

Засновники: компанія EnjoyTheWood Ігоря та Марини Фостенків

Рекордсменом цього року стала дерев'яна 3D-карта світу. Засновники проєкту зібрали від бекерів майже в 107 разів більше грошей, ніж просили. Ігор і Марина Фостенки – не новачки на Kickstarter: минулого року вони запустили дві кампанії і залучили $157 365.

Цього року підприємці вийшли на платформу з вдосконаленим продуктом. «Карта світу 2.0 ще більш фантастична і креативна, ніж раніше. Тепер вона має три шари для різних країн і світлодіодну опцію: вогні позаду континентів світяться в семи варіантах освітлення», – пояснювали бекерам автори проєкту. Також комплект доповнили дерев'яними шпильками-пам'ятками: карту можна декорувати фігурками Колізею, Біг-Бена, Ейфелевої вежі, Тадж-Махала тощо.

Джерело: mind.ua


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все