Як відстежувати нові тренди і знаходити те, що потрібно людям: 16 сервісів, ресурсів і прогнозів

  • 23 января, 15:09
  • 5485
  • 0

Технології сильно змінили наше життя. Щоб знаходити нові тренди, тепер не обов'язково жити в Кремнієвій Долині. Ось список з шістнадцяти сервісів, додатків і підходів для відстежування нових трендів і пошуку нових ринкових можливостей.

Онлайн сервіси і додатки для відстеження трендів

  1. Exploding Topics - безкоштовний онлайн сервіс для відстеження швидко зростаючих пошукових запитів. Як джерело цей сервіс використовує Google Trends. У сервісу є щотижнева розсилка, в якій надсилаються вибрані алгоритмом "зростаючі" пошукові запити. До кожного запиту додається графік і коротка анотація про те, як скористатися цим трендом.
  2. Get Glimpse - безкоштовна (з платною версією) розсилка, присвячена експоненціально зростаючим трендам. Кожен лист містить кілька трендів з графіками, які показують популярність за останні п'ять років. Анотація до тренду може бути досить докладною і містити аналіз ринкової ніші навколо даного тренду. Як дані використовуються не тільки пошукові запити, а й аналіз трафіку веб-сайтів.

Як відстежувати нові тренди і знаходити те, що потрібно людям: 16 сервісів, ресурсів і прогнозів

  1. Hustle Trends - платна розсилка і безкоштовний веб-сайт, подібний двом попереднім сервісів. Включає в себе щотижневі розсилки і сфокусований на трендах для стартапів. Цей сервіс заснований журналом The Hustle, присвяченого стартапам і новинам технологій. Платним користувачам надається доступ до закритої групи в Facebook.
  2. Google Trends - безкоштовний онлайн сервіс від Google, який відстежує і показує популярність пошукових запитів. Всі інші сервіси використовують Google Trends в якості джерела даних так чи інакше. Він показує популярні відібрані редакторами пошукові фрази на головній сторінці, також можна ввести свій пошуковий запит і вивчити динаміку популярності запиту за останні 15 років, відфільтрувати по країні, області або штату, а також порівняти і подивитися схожі пошукові запити.
  3. US Census Wholesale - щомісяця американський держ. сайт US Census безкоштовно викладає статистику про складські запаси та обсяги продажів різних товарів, ґрунтуючись на даних, отриманих від оптових дистриб'юторів.
  4. FRED Mobile App - Федеральний резервний банк Сент Луїс випустив безкоштовний мобільний додаток для iOS і Android в якому можна подивитися економічні індикатори на основі 670 тисяч різних показників з 89 джерел в США та світі.

Тренди і прогнози від інвесторів і експертів

  1. What Will Happen In The 2020s - оптимістичний огляд десяти основних трендів в технологіях і інноваціях, які змінять наше життя в найближчу декаду на думку Фреда Уїлсона (Union Square Ventures).
  2. Life in 2030 - Френк Чен, інвестор і партнер інвестиційного фонду Andreessen Horowitz (A16) розповів про те, як буде виглядати життя його дочки в 2030 році, є відео і текстовий варіант.
  3. Tech Trends from 2020 - колекція з шістдесяти технологічних трендів від Daniel Eckler, директора з інновацій у виданні Buzzfeed. Кожен тренд супроводжує ілюстрація, опис і посилання на статті по темі, а також думка автора про те, як даний тренд буде розвиватися.
  4. WSJ The Future of Everything - WSJ в своєму спеціальному розділі публікує інтерв'ю з футуристами і експертами. Вони обговорюють те, як буде виглядати наше життя і робота в наступному десятилітті. 
  5. CBInsights Trends - аналітичний сервіс CBInsights, яким користуються безліч інвесторів, публікує регулярні статті з аналізом нових трендів. Доступна підписка на безкоштовну розсилку.

"Щоб робити те, що потрібно, потрібно робити те - що потрібно"

Девіз YC Combinator акселератора говорить "Make what people want" ( "Робіть те, що потрібно людям"). Але як знайти те, що потрібно іншим? На щастя, є кілька варіантів:

  1.  хештег #requestforstartup , #requestforproduct і #somebodypleaseinvent в Твіттері. За цим хештегом можна знайти обговорення ідей і речей, які різні люди хотіли б побачити в реальності і, можливо, навіть за них заплатити! Будьте готові що серед серйозних запитів є і забавні, на кшталт: " будь ласка, винайдіть ще один день між п'ятницею і суботою! "
  2. Списки "Request for Startups" ( "Запит для Стартапів ") - такі списки, як правило, складені компаніями або інвесторами з ідей, в які вони б інвестували. Наприклад, тут регулярно оновлюваний список від акселератора YCombinator. Компанія Plaid склала свій список для Фінтех стартапів: " fin-tech request for startups ". Венчурний фонд Earnest Capital опублікував запит для стартапів, які працюють над сервісами для віддаленої роботи. Можна просто загугли " request for startup " щоб знайти подібні списки.
  3.  Shut Up and Take My Money ( "Заткнись і візьми мої гроші") - форум на Reddit, де обговорюють різні продукти, які хочеться відразу взяти і купити. Він присвячений продуктам, які можна помацати руками.

Але що робити, якщо Інтернет відключений або взагалі погано працює?

Не впадай у відчай! На щастя, є деякі способи, які не вимагають Інтернету:

  1. Підхід Design Thinking ( "Дизайн Мислення"). Дизайн-мислення було придумано в Стенфорді. Суть методу полягає в тому, що Ви швидко робите прототип і тестируете його на двох-трьох потенційних користувачах. 
  2. Вийдіть на вулицю - серійний стартапер і інвестор Стів Бланк багато років поспіль пропонує радикальний і шокуючий спосіб. Неймовірно, але він просто пропонує вийти на вулицю і почати розмовляти з незнайомими людьми.

По матеріалам Evgeny Mironichev 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все