Як виглядатиме перший український ІТ-парк у Львові. Візуалізація

  • 2 июля, 07:38
  • 4525
  • 0

Будівництво Innovation District IT Park розпочнуть восени.

28 червня, у Львові на конференції Lviv IT Jazz резиденти майбутнього ІТ-парку підписали договори із забудовником, інвесторами та девелоперами. Відтак, восени має стартувати будівництво інноваційного району на вулиці Чмоли. 

Як виглядатиме перший український ІТ-парк у Львові. Візуалізація

Серед перших і найбільших резидентів ІТ-парку, які займуть 60% його площ, є SoftServe, Intellias, N-iX, Perfectial, GlobalLogic та львівський ІТ-кластер. Інвесторами стали Brookfield,  «Галерея-Центр», що була девелопером будівництва ТРЦ «Форум Львів», та Horizon Capital. Додамо, що компанія Brookfield також виконала дизайн ІТ-парку.

Як виглядатиме перший український ІТ-парк у Львові. Візуалізація

Будівництво розпочнуть уже цієї осені і до кінця 2021 року планують завершити першу чергу. До неї увійдуть шість 8-поверхових офісних будівель, 18-поверховий бізнес-центр та окремий комплекс комп’ютерних лабораторій на 2000 кв. м. А також – велика паркова зона. Тут відкриють і мультифункціональний центр із фудкортом, спорткомплексом, зоною для розваг та шопінгу.

Як виглядатиме перший український ІТ-парк у Львові. Візуалізація

Щодо готелю та дитячого садочку, що також планували побудувати в межах першої черги, то, як розповів у коментарі Tvoemisto.tv СЕО львівського ІТ-кластеру Степан Веселовський, готель вирішили перенести до другої черги, а для садочка знайдуть місце поблизу – буквально через дорогу від бізнес-парку, оскільки він не є необхідним елементом ділового району.

На запитання про те, чи буде в ІТ-парку центр науки для школярів, про який часто говорить міський голова Львова Андрій Садовий, Степан Веселовський каже, що в парку будуть 14 або й більше лабораторій різних ІТ-напрямків для студентів та науковців («Інтернет речей», «Доповнена реальність»).

«Центр науки для школярів, про який говорить міська рада, я коментувати не можу, в першій черзі цього не передбачено. Можливо, в майбутньому. Я не знаю, що Андрій Садовий має на увазі», – говорить СЕО львівського ІТ-кластеру.

Степан Веселовський каже, що вже є візуалізованою і друга черга інноваційного району, де переважно також будуть офіси компаній, але проект ще може змінюватись.

Як виглядатиме перший український ІТ-парк у Львові. Візуалізація

Нагадаємо, торік на місці майбутнього парку заклали символічну капсулу, яка дає старт будівництву ІТ-парку. Згідно із проектом, IT-парк буде розташований на земельній ділянці розміром 10 гектарів та зможе вмістити 10 000 працівників IT-індустрії та понад 4 000 працівників суміжних галузей.

Загальні інвестиції у проект становлять 180 млн доларів.

Ініціатором проекту виступив Львівський IT Кластер у 2015 році. У 2016 році Кластер та компанія «Галерея-Центр» домовились про реалізацію цього проекту. У 2017 році львів’янам показали проект парку, а торік «Галерея-Центр» сформувала остаточний консорціум партнерів проекту, куди увійшли декілька всесвітньо відомих інвестиційно-девелоперських компаній.

Джерело: tvoemisto.tv 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все