Зарубіжні стартапи у сфері відеоспостереження, які завойовують ринок, і що їм може завадити

  • 5 ноября, 15:59
  • 4496
  • 0

В добірку увійшли Wyze, Arcules, Spotvision, Vdoo, Wise та Cherry Labs. 

Wyze

Компанія розробляє однойменну камеру спостереження для житлових будинків з вбудованою відеоаналітикою і безкоштовним хмарним сховищем. Глибина зберігання - 14 днів.

Зарубіжні стартапи у сфері відеоспостереження, які завойовують ринок, і що їм може завадити

Чим примітний проект

Стартап заснували вихідці з Amazon, які працювали над системами відеоспостереження для корпорації. Wyze вважають найдешевшою камерою на ринку - з ціною $ 20.

Знизити вартість вийшло не тільки через великі обсяги, а й за рахунок програмного забезпечення від xnor.ai. Воно дозволяє використовувати детектори руху, звуку та інші функції навіть на слабкому залізі.

Перспективи і можливості

У січні цього року Wyze отримала від інвесторів $ 20 млн. Гроші направили на розширення продуктової лінійки «розумного» будинку. Стартап вже випустив лампу, розетку і датчики. У планах - подальший розвиток екосистеми гаджетів. Також розробники хочуть додати платний сервіс для зберігання тривалих відеозаписів в хмарі.

Що говорять

Редактори Cnet назвали камеру відеоспостереження Wyze «одним з найкращих продуктів на ринку за свої гроші». Однак ряд користувачів відзначають потенційні проблеми з приватними даними.

Зокрема, компанія зберігає відеозаписи з камер на серверах в незашифрованому вигляді. Також в призначеній для користувача угоді не прописані процедури видалення персональних даних з серверів компанії.

Бізнес-модель Wyze нагадує модель Xiaomi: продукти з великою функціональністю за менші гроші.

Arcules

Система хмарного відеоспостереження для корпоративного сегмента (Video Surveillance as a Service, VSaaS).

Зарубіжні стартапи у сфері відеоспостереження, які завойовують ринок, і що їм може завадити

Чим примітний проект

Стартап -  проект Canon і володар New Product Showcase Award, яку отримав на виставці з інформаційної безпеки ISC West 2019 в Лас-Вегасі.

Перспективи і можливості

Система Arcules являє собою комплекс технологій і рішень, які дозволяють зберігати, управляти, записувати і відтворювати відеоматеріали з камер з хмари.

Розробники регулярно розширюють функціональність: на початку року додали функцію ACaaS для управління географічно розподіленими системами відеоспостереження з єдиного інтерфейсу.

Що говорять

За словами фахівців з журналу SecuritySales, рішення Arcules економлять гроші постачальників систем безпеки. Установка і налаштування хмарного відеоспостереження займає від трьох до п'яти хвилин. З компанією вже працюють два американських інтегратора: Stone Security і New York Security Solutions.

Canon володіє такими відомими гравцями на ринку відеоспостереження, як Axis і Milestone. Тому ми очікуємо, що Arcules також стане видатним гравцем на ринку.

Spotvision

Розробка білоруської компанії Geek Solutions, мобільний додаток, який показує користувачам вільні місця на парковці в режимі реального часу, орієнтуючись по відео з камер відеоспостереження на будинках.

Зарубіжні стартапи у сфері відеоспостереження, які завойовують ринок, і що їм може завадити

Чим примітний проект

Додаток вийшов в фінал конкурсу Startup Battle від Onliner і Huawei.

Перспективи і можливості

Система застосовує нейромережі для пошуку вільних місць на парковці. Працює практично з будь-камерою. Користувачі можуть самостійно купити пристрій відеоспостереження, встановити на вікно і підключити до додатка.

За словами розробників, система дозволить розвантажити двори. Водії будуть заздалегідь знати, чи є там вільні місця і чи є сенс туди заїжджати.

Що стосується приватних парковок, Spotvision може збільшити їх дохід на 21,3%. Зараз додаток покриває 150 майданчиків, в основному у великих містах Європи. У перспективах розширення на інші країни і регіони.

Що говорять

Журі Startup Battle зазначає, що стартап (як, втім, і інші аналогічні проекти) ризикує зіткнутися з нестачею партнерів. В результаті зона покриття сервісу буде мінімальна. Проект може почати стагнувати і загине.

Vdoo

Ізраїльський аналітичний сервіс для пошуку вразливостей в IoT-пристроях.

Зарубіжні стартапи у сфері відеоспостереження, які завойовують ринок, і що їм може завадити

Чим примітний проект

Він заснований вихідцями з Palo Alto Networks, компанії, що займається питаннями кібербезпеки, і розробниками платформи Cyvera, яку також купила Palo Alto Networks.

Перспективи і можливості

Vdoo вміє шукати уразливості в «розумних» пристроях під управлінням Linux, Android і FreeRTOS. В майбутньому число підтримуваних ОС планують збільшити. Система вже покриває понад 70 млн бінарних файлів і 16 тисяч вбудованих систем.

Що говорять

У сервісу є потенціал, він швидко набирає аудиторію і вже допоміг закрити кілька багів. З його допомогою виявили 150 zero-day - вразливостей і 100 тисяч «дірок» в системах безпеки. В сумі вони могли скомпрометувати близько 1,5 млрд IoT-пристроїв.

Призначена для користувача база платформи швидко зростає, тому що в останні роки всі усвідомили, що кібербезпека - це важливо. За допомогою Vdoo вже закрили уразливості в камерах Axis Cameras і Bosch IP camera. Зловмисники могли отримати віддалений доступ до систем відеоспостереження на їх основі.

Wise

Система штучного інтелекту для аналізу потокового відео в реальному часі. Вона ідентифікує тип подій, що відбуваються під камерою: порушення порядку, бійка, - і оповіщає власника або спецслужби.

Зарубіжні стартапи у сфері відеоспостереження, які завойовують ринок, і що їм може завадити

Чим примітний проект

Розробник - Viisights, яка отримала нагороду Cool Vendor for AI-Сomputer Vision від Gartner.

Перспективи і можливості

Вміє шукати автомобілі на тротуарі, визначати людей, що смітять виявляти збройні напади, бійки та інші інциденти. Крім картинки того, що відбувається використовується звук. Розробники планують далі збільшувати спектр можливостей.

Що говорять

Аналітики пророкують, що технологія може змінити підхід до реклами на відеохостингу. Нейромережі Wise аналізуватимуть відеоролики, наприклад на YouTube, і визначати їх зміст. Так майданчикам буде простіше знаходити ролики з неприйнятним або жорстоким контентом.

Далі інженери будуть діяти по ситуації: або видаляти відеозапис, або позбавляти її автора монетизації, забороняючи показ реклами. Такий підхід дозволить уникнути повторення ситуації, коли Pepsi, Walmart, AT & T, Verizon і кілька інших компаній покинули YouTube через скандали з рекламою під агресивними відео.

Ми очікуємо, що технологія знайде застосування в фінансовому секторі, корпоративному і державному сегментах. Спільнота вже бачить потенціал в цій розробці. Тому в стартап вклалися багато великих інвесторів.

Cherry Labs

«Розумна» система контролю за станом членів сім'ї: літніх людей і дітей. У неї входять спеціальні камери і програмне забезпечення.

Зарубіжні стартапи у сфері відеоспостереження, які завойовують ринок, і що їм може завадити

Чим примітний проект

Радниками Cherry Labs виступили колишній віце-президент Google Мел Гаймон, а також колишній віце-президент Solarcity і Tesla Бенджамін Хенк.

Перспективи і можливості

Алгоритми Cherry Labs розрізняють людей по довжині рук і ніг, кольором одягу і волосся, а також іншими параметрами тіла: ходьбі або позі. На підставі цих даних система моніторить стан людини і повідомляє про різні інциденти (наприклад, падіння) інших членів сім'ї.

Розробники планують розвивати свій проект в тому числі в напрямку self-driving - будинків, щоб зробити житло безпечніше. Зокрема, Cherry Labs інтегрує камери в систему «розумного» будинку.

Якщо вона побачить, що користувач взяв книгу і сів з нею в крісло, вона зможе автоматично включити світильник. Крім того, розробники співпрацюють з медичними лабораторіями, щоб навчити камеру повідомляти про проблеми зі здоров'ям.

Що говорять

Проект компанії досить амбітний. Точність ідентифікації падінь значно перевищує можливості спеціалізованих браслетів (а також Apple Watch зі спеціальною функцією).

При цьому у експертів є певні сумніви, що рішення в найближчому майбутньому отримає широке поширення і буде продаватися як коробковий продукт. Хоча Cherry вже тестували близько сотні сімей в США.

Єдине, що може позначитися на популярності рішення, - висока вартість апаратного пакета. Старт від $ 900, вартість інсталяції рішення, плюс $ 14 доларів в місяць за підписку на хмарні сервіси.

Також в мережі можна зустріти побоювання щодо приватності, проте розробники запевняють, що система за умовчанням не зберігає відео, а людей вона розпізнає в вигляді ліній і цифрових скелетів. В цілому Cherry Labs може стати знаковим гравцем світового ринку відеоспостереження - серед «розумних» систем безпеки аналогів їх рішення поки немає

Briefcam

Американська технологічна компанія, яка розвиває власну платформу відеоаналітики.

Зарубіжні стартапи у сфері відеоспостереження, які завойовують ринок, і що їм може завадити

Чим примітний проект

Це ще один проект Canon, який вона придбала за $ 90 млн в минулому році. Взагалі, Briefcam існує вже більше десяти років. За цей час їх рішення мали безліч нагород: Technology Innovation Award від The Wall Street Journal, New Product of the Year від Security Products Magazine.

Компанія працює з великою кількістю VMS-компаній, серед них Bosch, IndigoVision, Hikvision, Milestone.

Перспективи і можливості

Система розпізнає об'єкти на підставі 27 класів атрибутів. Серед них стать людини, колір одягу, марка автомобіля. Система також вміє розпізнавати обличчя і враховує такі фактори, як напрям і швидкість руху об'єкта.

Все це скорочує час аналізу відеозаписів оператором: наприклад, на одному відеофрагменті можна об'єднати людей в жовтих куртках, що рухаються в заданому напрямку.

Що говорять

Система Briefcam проста у використанні, і її можна інтегрувати з іншими рішеннями в сфері безпеки. Платформу вже розгорнули в ООН, Массачусетському госпіталі і декількох американських університетах. Також з нею працюють співробітники правоохоронних органів.

Поки що цільовою аудиторією рішень Briefcam залишаються великі інтегратори, правоохоронні органи і фірми з Fortune 500. Платформа американської компанії погано підходить для потреб «приватників».

Але якщо компанія навчиться успішно вирішувати їх кейси, вона стане невід'ємною частиною майбутнього охоронних систем. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все