Зроби мені legal, зроби мені tech. Українські правові ІТ-проекти

  • 14 августа, 12:17
  • 4395
  • 0

Щосекунди в cвіті створюються нові стартапи. Так-так, не жартуємо. Три стартапи щосекунди, за годину — 11 000, а за день 259 200. Нічогенько так? Йдемо далі. 

Уявіть: відсоток стартапів, в основі яких лежить штучний інтелект, з 2000 року виріс на 1400%, а обсяг їх фінансування — в 6 разів.

Що маємо? Нові технології = нові послуги = кличте негайно юриста у студію. Такі шалені темпи розвитку не лише множать ситуації, де без юриста ніяк, а й від самих лігал гуру вимагають багатогранних компетенцій та комплексних знань. Помічників, орієнтованих на ринок інновацій, не так багато. А тих, що є, складно знайти, легко втратити та неможливо забути. Куди ж бігти і що робити? 

Зроби мені legal, зроби мені tech. Українські правові ІТ-проекти

На допомогу приходить legal tech – рішення, що оптимізують, спрощують чи пришвидшують надання юридичних послуг. За останні роки і в Україні зросла потреба в сервісах, що дозволяють працювати з відкритими реєстрами, або ж у ПЗ, здатному вберегти від рутинної роботи. Це призводить і до дзеркального росту кількості стартапів, що поєднують технології та право. Які помітні legal tech проекти розвиваються на нашому ринку? 

Знайомимо із сімома розробками українських інноваторів

Суд на долоні

Команда проекту взялася вирішувати одвічну проблему у правосудді – непослідовність застосування судових рішень, складнощі з відтворенням хронології судових практик, непрозорість в роботі суддів. 

Інструмент аналізує судові рішення, спрощуючи роботу усім, хто працює у цій сфері. Рутинна робота з пошуку та аналітики рішень тепер у минулому – усі судові рішення логічно відфільтровані, швидко знаходяться за відповідним запитом а головне – вся ця радість просто у смартфоні.

Vkursi

Співпрацювати завжди хочеться тільки з перевіреними контрагентами. Але як оцінити доброчесність партнера? Не натрапити на шахраїв та налагодити справу з профі – завдання з зірочкою. Його вирішує команда проекту Vkursi. 

Це аналітична платформа, що за лічені секунди видає всеохопну інформацію про суб'єкта бізнесу, установу чи особу. Система формує готове досьє/аналітичний звіт зі зрозумілою структурою та графічною подачею. Для цього використовує дані з понад 60 державних реєстрів, серед послуг – аналітика тендерних закупівель, судової активності та виконавчих проваджень. Довіряйте, але перед цим перевіряйте. 

AxDraft 

«Сьогодні знову витрачу годину на підготовку нудних документів, а завтра потрібно робити те ж саме» -, скаже юрист Микола у юридичній фірмі Ж. 

«А ви певні, що то точно потрібно?» -, відповість команда AxDraft та запропонує потестувати свій сервіс, що оптимізує процес створення будь-якого документу і зменшує витрати часу та нервів до мінімуму. Просто оберіть потрібну форму, уточніть особливості, внесіть дані та пошліть промені добра тим, хто досі копіпастить. 

До речі, хлопці та дівчата подобаються не тільки юристам. У квітні цього року ангели з Кремнієвої долини оцінили AxDraft у 10 мільйонів доларів та стартап залучив $1,1 млн інвестицій.

Зроби мені legal, зроби мені tech. Українські правові ІТ-проекти

LegalNodes

Ви запускаєте стартап і вже готуєтесь збирати овації, любов інвестора та міжнародні нагороди. А що там з юридичними потребами проекту? Чи все врахували? Платформа Legal Nodes підкаже, де шукати технічно підкованого юриста. Інакше кажучи – це швидкий та безпечний спеціалізований онлайн-нетворкінг. 

Серед послуг проекту купа актуальних моментів – від аудиту прав інтелектуальної власності до GDPR (так-так, ви ж подумали про GDPR?). 

PatentBot 

Легальний бізнес починається з купи юридичних моментів, зокрема - реєстрації торгової марки. Збирати папірці, підписи та дозволи, особливо коли «все горить і треба на вчора» - те ще задоволення. Лише уявіть ситуацію, коли ви вже створили айдентику та продумали маркетингову кампанію, а виявляється – ваша назва ТМ занята і потрібно все починати спочатку. 

Виявляється, і цей аспект можна спростити та автоматизувати. Проект Patentbot перетворює реєстрацію ТМ на просту історію - заходите в чатбот, дізнаєтесь, чи занята та чи інша назва у потрібних вам регіоні та категорії товарів чи послуг. Далі – простіше. Надайте боту ще трохи деталей і він зареєструє ТМ за вас. 

ReporTax_bot

Отже, ви підприємець. Маленький, великий, поважний чи «все щє попереду» – не важливо. Підприємець – це апріорі полівідповідальна людина. Для спрощення буремного життя бізнесу працює бот, який візьме частину відповідальності на себе. ReportTax_bot – це своєрідний гаманцевий бухгалтер. 

Розрахувати та сплатити рахунок, подати звітність – ізі. Тепер менше часу піде на рутинне заповнення документів, і більше – на створення нових ідей. 

Автобот від Головного сервісного центру МВС

Зрозуміла та актуальна інформація про державні послуги – мрія, певне, кожного громадянина. На щастя, держструктури починають розуміти, наскільки важливо пропонувати якісні послуги на відстані кліку. От, наприклад, Головний сервісний центр МВС попіклувався, щоб стресу при взаємодії зі структурою було все ж таки менше. На Facebook центру працює чатбот, що дозволяє користувачу швидко дізнатися про час роботи центрів, промоніторити необхідні дані для отримання довідки, актуальні контакти. От знадобилась вам довідка про відсутність судимостей – чатбот покроково розкаже, як та де її отримати. І одразу покаже опцію замовити той чи інший документ онлайн. Тестуйте вже зараз. 

Источник: blog.1991.center


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все