Звукопоглинальна маска та розумні молюски: найдивніші гаджети виставки CES 2024 у Лас-Вегасі

  • 14 января, 12:00
  • 4048
  • 0

З 9 до 12 січня в Лас-Вегасі, США, відбулась щорічна International Consumer Electronics Show (CES). Це виставка побутових технологій та гаджетів, де учасники з різних країн світу можуть представити свої напрацювання в побутовій електроніці.

Крім об’єктивно корисних продуктів, CES відома технологіями, які змушують дивуватися та запитувати «Щоби що?». Американські технічні медіа традиційно слідкують за перебігом шоу та збирають найабсурдніші представлені гаджети. TechCrunch підготував цьогорічну підбірку таких.

ШІ-бінокль для бьордвотчінгу

Для любителів птахів із необмеженим бюджетом компанія Swarovski представила AX Visio 10×32: бінокль зі штучним інтелектом вартістю 4799 доларів США. Бінокль використовує штучний інтелект, щоб допомогти вам швидко ідентифікувати понад 9000 птахів та інших видів, а також надає можливість робити фотографії та відео своїх відкриттів, щоби поділитися ними. Вартість гаджета — $4799.

Застосунок для оплати користування вбиральнями


Вам потрібно до вбиральні і ви готові за це заплатити? Вебзастосунок Flush дозволяє підприємствам здавати свої вбиральні в оренду для отримання додаткового прибутку. Найдивніша річ у цьому застосунку (окрім його існування) — через брак чистих громадських туалетів у США він має рейтингову систему, яку компанії використовують для схвалення або відмови в бронюванні.

Клавіатура для iPhone у стилі BlackBerry


Вам не вистачає тактильної клавіатури для iPhone? Представлена на CES 2024 клавіатура від Clicks Technology перетворює ваш телефон на реліквію епохи BlackBerry всього за $139. Клавіатура працює як кріплення до чохла телефону та надає вам доступ до більшої частини екрана iPhone без цифрової клавіатури. Можливо, це зробить ваш телефон дисплей трохи довшим — це ціна, яку ви платите суто за ностальгію.

Динамічне мікшування музики на основі вашого стилю водіння


Sound Drive — стартап від музиканта та підприємця Will.i.am, прагне поєднати музику, яку ви слухаєте, із тенденцією та енергією вашої поїздки на роботу. Технологія реагує на вашу швидкість і підбирає для неї музику, розумно вводячи та обираючи пісні, залежно від того, чи ви їдете автострадою, чи стоїте в заторі. Попри те, що ми [редакція TechCrunch — ред.] були налаштовані трохи скептично, були вражені технологією. Уже цього літа Sound Drive буде представлений у електричних моделях Mercedes-Benz EQ.

Маршрутизатор-фоторамка


Останні кілька років модно підбирати технології під естетику власної оселі. Ваш телевізор занадто нудний? Зробіть його схожим на картину в галереї за допомогою Samsung Frame або зробіть так, щоб він ідеально вписався у ваш дім за допомогою нещодавно представленого прозорого телевізора LG.

І найновішим технічним елементом, який отримав перевтілення, є скромний маршрутизатор. Маршрутизатор Wi-Fi 6 OpenWrt Marble від GL.iNet виглядає, як маленький витвір мистецтва в рамці, що можна повісити на стіну або поставити на стіл.

ШІ-помічник, який подзвонить у 911 замість вас

На пресзаході компанія LG анонсувала свій Smart Home AI Agent. «Двоногий» колісний робот виконує роль помічника в синхронізації з іншою технікою LG. Генеративний ШІ дозволяє спілкуватися з помічником у чаті. Компанія стверджує, що він може виявляти співчуття. У сюрреалістичному рекламному відео компанії Pixar бот може нагадувати вам випити ліки або зателефонувати 911 у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Біде, з яким можна поговорити


Гей, Алекса? Увімкни біде. Компанія Kohler представила сидіння для біде PureWash E930 із підтримкою голосових команд для Amazon Alexa та Google Assistant. За допомогою голосової допомоги ви можете керувати сидінням без рук, увімкнути функції зливу та сушіння біде, а також — самоочищення з допомогою ультрафіолету. Тільки не дозволяйте нікому дивитися, як ви розмовляєте зі своїм туалетом.

Схожа на намордник звукопоглинальна маска


До побачення, допитливі підслуховування. За словами засновника компанії Skyted Стефана Херсена, Mobility Privacy Mask і Hybrid Silent Mask розроблені для «поглинання голосових частот» у шумному середовищі, наприклад, у літаках, поїздах і громадських місцях, щоб ви могли спілкуватися покращеною конфіденційністю. Компанія хоче використовувати маски, схожі на маску Бейна, в офісах, кол-центрах і навіть у ігрових середовищах.

Дитячий візок із ШІ для гойдання дитини

Виховання — це важко. Компанія GlüxKind сподівається, що цього достатньо, щоби переконати вас віддати свою дитину в руки, чи то колеса, візка Ella, який працює на штучному інтелекті. Дитячий візок може автономно гойдатися та автоматично зупинятися. Також він має вбудовану функцію білого шуму для заспокоєння малюка.

ШІ-робот для мозкових штурмів

Один із найбільш «Хто це просив?»-продуктів, представлених на виставці CES, — це GPT-версія WeHead. Голова зі штучним інтелектом надає ChatGPT обличчя та фізичність, а не суто віртуальний ШІ-досвід. Налаштування, схоже на манекен із кількома екранами. має стати помічником, з яким можна обмінюватися ідеями. Хоча ми більше думаємо про те, наскільки дивно це виглядає.

Кишеньковий помічник для скролингу смартфона


Хочете замовити піцу? Замість того, щоб діставати телефон, розблоковувати його, знаходити програму доставки, відкривати її та взаємодіяти через інтерфейс користувача, щоби завершити своє замовлення (так довго!), чому би просто не попросити rabbit’s r1 зробити це за вас? Замість голосових помічників ШІ, таких як Siri та Alexa, розроблений Teenage Engineering пристрій працює на «моделі мовних дій», що дозволяє йому гіпотетично виконувати потрібне завдання.

Розумні молюски для відстеження забруднення води


Від телефонів до телевізорів і навіть туалетів, сьогодні все має бути «розумним». А як щодо молюсків? Генеральний директор і співзасновник MolluSCAN Людовік Кіно виявив, що простий, неінвазивний датчик, прикріплений до мушлі молюска або устриці, може контролювати все: від годівлі до розмноження та реакції на стрес, що чудово прогнозувати якість води та потенційні забруднення.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все