Огляд на фітнес-браслет Whoop 4.0

  • 9 апреля, 07:57
  • 2770
  • 0

Щоразу, коли друг чи колега запитує мене, чи варто їм купувати трекер Whoop, я важко зітхаю. Не тому, що це поганий продукт — я зітхаю, бо це один із тих гаджетів. Знаєте, дорогі смарт-гаджети з гарною рекламою в Інстаграмі та відданими вузькому колу фанатів, а також набором функцій, які не мають сенсу для звичайної людини.

Купити трекер Whoop в магазині iCases

Як і Oura Ring, Whoop — це популярний фітнес-трекер, який носять багаті та знаменитості. У 2020 році компанія була оцінена в 1,2 мільярда доларів, у тому числі завдяки відомим інвесторам, таким як чемпіон гольфу Рорі Макілрой, квотербек NFL Патрік Махомс та зірка NBA Кевін Дюрант. Але хоча цей трекер існує вже багато років, він отримав набагато більше уваги громадськості після того, як почалася пандемія. Раптом він опинився в новинах як один із безлічі пристроїв, які дослідники використовували для вивчення того, чи можуть трекери передбачати інфекційні захворювання, такі як COVID-19.

Дуже багато легенд пов’язано з таким невибагливим трекером — особливо з огляду на те, що за підписку, що зводяться до виконання лише однієї функції, просять $30 на місяць.

Тестований мною Whoop 4.0 на 33 відсотки менше свого попередника, але все ще вміщає п’ять світлодіодів, чотири фотодіоди і датчик температури тіла. Крім того, він оснащений новою батареєю з кремнієвим анодом, яка, за словами виробника, має на 17 відсотків більшу щільність енергії, ніж попереднє покоління. Але це внутрішні покращення. Зовнішньо майже нічого не змінилося.

Whoop позбавлений практично всіх функцій, які ви очікуєте від сучасного пристрою. Він не відстежує кроки, підйом сходів чи активні хвилини. Також він не надсилає повідомлень. Навіть екрана для перегляду повідомлень немає. Він не може показати вам час, тому забудьте про таймери. Безконтактні платежі також недоступні. Його «найрозумніша» функція — можливість встановити тактильний будильник. Єдине, що відстежує Whoop, це кардіоваскулярна напруга, відновлення та сон.

Попри це, є причина, через яку Whoop існує вже так довго. Звичайно, він не має багато функцій, але ті функції, які він має — виконує добре. Це стосується даних, які він надає, а також його дизайну.

Сам трекер досить маленький, але унікальність Whoop полягає в тому, що його можна носити кількома способами. За замовчуванням це браслет на зап’ястя, або браслет на біцепс. Обидва нагадують плетений браслет і досить комфортні у носінні. Ви майже не помічаєте, що щось носите. Крім Whoop 4.0 компанія також запустила лінійку спортивного одягу з кишенями, в які можна вставити трекер Whoop. Сюди входять легінси, спідня білизна та спеціальні рукави для рук та колін.

Точне відстеження вимагає носіння пристрою 24/7, а традиційні фітнес-трекери фіксуються на зап’ясток, яке не завжди є ідеальним місцем для цього. Воно не тільки менш точне для відстеження пульсу, але багато людей також вважають його незручним для сну. Вони також може бути незручним для людей з проблемами з рухливістю. У цьому сенсі Whoop далеко випереджає конкурентів.

Хоча Whoop отримує похвалу за розширення можливостей носіння свого пристрою, у мене є одна серйозна скарга. Зняття ремінців — це головний біль. Застібка на зап’ястя Whoop, можливо, одна з найгірших, з якою мені колись доводилося бачити. Так, вона надійно застібається, але повністю розвалюється, як тільки ви знімаєте її. І тільки-но вона розвалюється, знову зібрати її назад не завжди інтуїтивно легко. Скаржитися на застібку може здатися дрібницею, але хороший ремінець не повинен бути складним для одягання однією рукою. 

Ще один аксесуар, в якому я не до кінця впевнена, — це зарядка Whoop. Однак проблема не в дизайні. Вона одягається на сам трекер, і ви можете заряджати пристрій навіть коли його носите. Це чудово підходить для людей, які ненавидять ту одну-дві години пропуску даних під час заряджання їхніх трекерів. Нова версія є водонепроникною, так що ви також можете заряджати його в душі або при митті посуду.

Але незважаючи на те, що я ціную цю винахідливість, є безліч недоліків. По-перше, його так легко загубити, а заміна коштує 49 доларів, крім того, немає іншого способу зарядити трекер. По-друге, не зрозуміло, коли пристрій повністю заряджено, якщо ви не дивитеся на свій телефон. Індикатори рівня заряду акумулятора у вигляді світлодіодів знаходяться у важкодоступному місці збоку від трекера. Крім того, зелене світло може означати, як від 50 так і до 100 відсотків заряду. По-третє, мені ніколи не вдалося отримати кілька повних зарядів від блоку живлення. Це, як на мене, суперечить тому, як він повинен працювати.

Щодо загального терміну служби батареї, у Whoop кажуть, що ви повинні отримати п’ять днів від однієї зарядки. Загалом це правда. Крім початкової зарядки під час налаштування, мені довелося заряджати Whoop лише двічі за 14-денний період.

Незважаючи на мої зауваження, апаратне забезпечення у Whoop надійне. Однак, справжня перевага полягає у додатку Whoop та аналітичних можливостях, які він надає. У цьому плані Whoop пропонує хороший, але вкрай заплутаний спосіб його реалізації.

Ви б подумали, що оскільки Whoop відстежує лише невелику кількість метриків, буде менше інформації для вивчення. Але ні. Програма може виглядати стильно, але є багато графіків, які вам доведеться розглядати, щоб розібратися у своїх даних. Її трохи покращали з попереднього покоління пристрою. Тепер є вкладка “Strain coach”, яка розкриває, скільки активності вам слід зробити для оптимальної продуктивності. Так само є і тренер зі сну, який розбирає, скільки вам потрібно спати, щоб бути у своїй найкращій формі — чи хоча б у стані прийнятно функціонувати.

Купити трекер Whoop в магазині iCases

Whoop не єдина компанія з пристроїв, що має заплутаний інтерфейс програми і надлишок даних. Але Whoop також використовує запатентовані терміни, з якими вам доведеться ознайомитись, щоб повністю зрозуміти, чому ви отримуєте певні рекомендації. Наприклад, навантаження вимірюється по певних зонах пульсу, які, у свою чергу, ґрунтуються на вашій максимальній частоті серцевих скорочень. Тим часом відновлення ґрунтується на чотирьох факторах: варіабельності частоти серцевих скорочень, спокої частоти серцевих скорочень, частоті дихання та кількості годин сну.

На відміну від більшості трекерів сну, Whoop не дає оцінку якості вашого сну. Натомість він порівнює, скільки часу ви спали, з тим, скільки часу вашому організму потрібно було спати. Останнє визначається вашим навантаженням та відновленням. Ви все ще можете побачити розподіл стадій сну, але це менш детально, ніж те, що ви отримаєте з Oura Ring або навіть Fitbit.

Щоранку ви синхронізуєте свій трекер, щоб дізнатися, наскільки добре ви спали, та ваш бал щоденного відновлення, який оцінюється за шкалою від 1 до 100 відсотків. Чим вища кількість, тим краще ви підготовлені для тренувань. Перш ніж отримати результати, ви також можете «записати в журнал» фактори, які могли вплинути на ваш сон. Список варіантів великий… Я розумію, що це потрібно для того, щоб ви могли побачити, як ваші поведінкові звички впливають на ваш сон у довгостроковій перспективі, але хоч я сумлінно вів журнал щодня, я не можу сказати, що був зацікавлений у тому, щоб побачити, які тенденції виникають.

Навантаження оцінюється на окремій шкалі від 1 до 21. Оскільки все це базується на даних про пульс, це найбільш точно для кардіо занять. Whoop правильно оцінив мої тренування на 8 кілометрів у будні дні приблизно на 14 балів за шкалою навантаження, що на межі помірної та високої інтенсивності. Він також точно визначив, що мої забіги на 11 та 12 кілометрів мене вимотали на 17 та 18 балів відповідно. Однак Whoop зовсім не впорався із силовими тренуваннями та низькоінтенсивними аеробними вправами. Не мало значення, що в мене боліли м’язи на руках і я не був готовий до тренування наступного дня — Whoop говорив, що моє відновлення було високим і моє тіло готове до навантаження. Загалом: аналіз відновлення буде на вищому рівні, якщо ви переважно займаєтесь кардіотренуванням. Для решти видів діяльності — не дуже.

Він також працює не найкращим чином, якщо ви хочете отримати більше, ніж дані про ваш пульс з відстежуваної активності. Бігун, можливо, зможе записати забіг у додатку Whoop, але інформація, що отримується, занадто проста. Ви отримуєте лише відстань, темп та тривалість. Спортсмен, мабуть, хотів би трохи більше деталей.

Зрештою, потрібен деякий час, щоб Whoop почав працювати належним чином. Вам потрібно носити його чотири дні, перш ніж ви отримаєте якісь реальні висновки, і приблизно тиждень, щоб встановити базовий рівень. Це добре для точності в довгостроковій перспективі, але це потрібно мати на увазі, якщо ви отримали травму або погано почуваєтеся, коли починаєте використовувати Whoop.

Не дивлячись на цілеспрямованість Whoop і відсутність функцій на пристрої, він найкращий як допоміжний трекер для деяких людей.  Це важко зрозуміти, враховуючи ціну. Хоча Whoop дає вам апаратне забезпечення «безкоштовно», ви сплачуєте щомісячну суму підписки 30 доларів або 360 доларів на рік. Якщо ви сплачуєте річний внесок уперед, це 288 доларів або 24 долари на місяць. Це дорожче, ніж деякі абонементи в спортзал і середньобюджетний розумний годинник.

Я не хочу, щоб хтось подумав, що Whoop не вартий своїх грошей. Гнучкість у використанні трекера Whoop в окремих аспектах — це перспективний та доступний підхід. Пристрій неймовірно зручно носити. Дані надійні, якщо вам важливо виступати на найвищому рівні у кардіо-інтенсивних видах спорту. Для невеликої групи деяких спортсменів Whoop є одним з кращих пристроїв, які ви можете придбати. І коли ви про це замислюєтеся, клієнтура Whoop стає зрозумілішою. Але на даний момент тільки спортсменам слід звертати увагу на Whoop.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все