Amazon почав масово продавати книги, написані штучним інтелектом

  • 10 мая, 12:34
  • 4029
  • 0

Протягом квітня аналітична компанія NewsGuard, яка спеціалізується на виявленні фейк-інформації, виявила щонайменше 49 нових веб-сайтів, чий контент майже повністю генерується нейромережами. Один з таких сайтів - онлайн-магазин Amazon, де помітно збільшується кількість електронних книг на різноманітні теми. Ці книги отримують підозріло високий рейтинг, хоча їх авторство залишається невідомим.

Експерти NewsGuard вважають, що такий контент був згенерований штучним інтелектом. Вони стверджують, що хоча ця література має сумнівну цінність, вона продається за високу ціну. Проте дослідники виявили, що не всі поділяють думку про те, що штучний інтелект створює виключно сумнівний контент.

Джош Джаффе, голова інтернет-видання Ingenio з Сан-Франциско, вважає, що використання нейромереж допомагає їм "робити послугу" людям, створюючи продукт, який був би неможливий інакше. Однак він уникає відповіді на питання щодо необхідності такого контенту загалом і його реальної ефективності. За останній час все більше сайтів, спрямованих на широку аудиторію, використовують штучний інтелект для генерації великої кількості вмісту, який, хоча забезпечує поток відвідувачів, не має великої цінності для користувачів.

В NewsGuard відзначають, що проблема полягає не в тому, що штучний інтелект (ШІ) призводить до втрати робочих місць для творчих людей. Справа в тому, що він, використовуючи "машинну неупередженість", привласнює собі ідеї інших та швидко генерує велику кількість контенту на їх основі. Алгоритм не розуміє суті цих ідей, він просто посилює їх використання. Це призводить до накопичення помилок і, нарешті, до поширення дезінформації. Пізніше інші нейромережі починають поширювати спотворену інформацію, що створює ще більше неправдивого контенту. Аналітики визнають, що на жаль, наразі не існує механізму регулювання цього явища.

Раніше ми повідомляли, що у Китаї вперше у світі людину затримали за створення фейкової новини на основі ChatGPT


Теги: amazon ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий