Чергові звільнення у компаніях техногігантах: Alphabet закриє розробку роботів Everyday Robots

  • 6 марта, 15:38
  • 3869
  • 0

Everyday Robots стала ще однією жертвою скорочення робочих місць в Alphabet, материнській компанії Google, і поки що останньою у довгому списку невдалих проектів компанії в галузі апаратних продуктів. Розроблені Everyday Robots прототипи одноруких колісних роботів, що тестувалися в офісах Google з 2021 року, а в 2022 році вони отримали оновлення завдяки дослідженням штучного інтелекту Google, що дозволило їм обробляти команди природною мовою.

Компанія Everyday Robots була запущена в 2019 році з метою розробки рухомих роботів з маніпуляторами, які могли б допомогти у домашніх та офісних умовах. «Everyday Robots більше не буде окремим проектом в рамках Alphabet, – повідомила Деніза Гамбоа (Denise Gamboa), директор з маркетингу та комунікацій Everyday Robots. -  Деякі технології та частина команди будуть вбудовані в існуючі проекти робототехніки в рамках Google Research».

Цього року Alphabet скорочує витрати: у січні Google звільнила близько 12 тисяч співробітників. У тому ж місяці інше підприємство Alphabet в галузі робототехніки, Intrinsic, що створює програмне забезпечення для управління промисловими машинами, також постраждало приблизно від 20-відсоткового скорочення штату.

Створення роботів, здатних виконувати роботу в неструктурованих та непередбачуваних середовищах, таких як квартири та офіси, є дуже складним завданням.

Після десятиліть досліджень та величезного успіху у проектуванні промислових роботизованих комплексів, у побутовій сфері за допомогою роботів поки що вдалося вирішити лише одне завдання — прибирання пилососом. Хоча згадані прототипи Everyday Robots навчили приносити працівникам Google чіпси та газування.

Це кінець, що розчаровує, для ще одного амбітного проекту Alphabet в галузі апаратних продуктів. Десять років тому Google розпочала інвестиції в робототехніку, купивши безліч компаній. Однак, незважаючи на цей початковий сплеск активності, підприємства Alphabet у галузі робототехніки так і не зрушили з мертвої точки, хоча компанія продовжує проводити дослідження у цій галузі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все