Український “Старлінк” виграв суд першої інстанції проти SpaceX Ілона Маска

  • 3 марта, 18:59
  • 3850
  • 0

ТОВ “Старлінк” виграло суд першої інстанції проти SpaceX Ілона Маска. Про це виданню dev.ua повідомили учасники судового процесу. 

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що американська компанія SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) подала позов на українську компанію ТОВ “Старлінк” і “Укрпатент”. 

SpaceX хоче достроково припинити дію торговельної марки “Старлінк” — Starlink.

Виявилося, що український однойменний бренд Starlink існує вже дуже давно. Заявку на її реєстрацію українська ТОВ “Старлінк” подала, згідно з даними реєстра торгівельних знаків, ще у березні 2010 року. А сама реєстрація знаку відбулася у лютому 2011.

Засновником ТОВ “Старлінк” є Сергій Дулицький. Він каже, що юристи Маска “вийшли” на нього десь рік тому, ще до початку повномашстабної війни. Вони вимагали віддати на користь американського Starlink торговельну марку. Причина: “Starlink — це всесвітньо відомий бренд. Тому віддайте”.

Нагадаємо, що дочірня компанія американської Starlink з’явилася в Україні у квітні 2022 року. Вона має назву ТОВ “Старлінк Юкрейн”. Також після початку війни Starlink почав надавати в Україні послуги супутникового інтернету.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все