Amazon вийде на ринок здоров'я, Apple подорожчає на 30%: прогнози на 2020 рік від професора Нью-Йоркського університету

  • 15 февраля, 12:31
  • 4168
  • 0

Переклад публікації в блозі Скотта Геллоуея, підприємця, викладача і автора книг «Четвірка» і «Алгебра щастя».

Amazon вийде на ринок здоров'я, Apple подорожчає на 30%: прогнози на 2020 рік від професора Нью-Йоркського університету

Скотт Геллоуей

Колишній президент США Дуайт Ейзенхауер одного разу сказав: «Плани марні, але планування - безцінне». Це висловлювання справедливо і для прогнозів: вони потрібні для обґрунтування даних, що лежать в їх основі, і формування стратегії. Самі по собі прогнози марні, але планування розвитку подій дуже важливо.

Розбір прогнозів на 2019 рік

Snapchat вмирає, компанія закривається ... знову (не збулося)

По суті, Snapchat перетворилася в дослідницький відділ Facebook, тому я думав, що сервіс закриють через Instagram. У 2019 стало ясно, що в Instagram люди немов відіграють роль на сцені, коли один звертається до багатьох. У Snapchat ж спілкування - один на один.

Підлітків ця соцмережа залучає щирістю, там на них не тиснуть, тому в минулому році акції Snapchat виросли в два рази. Тепер я вірю в успіх, тому що мені імпонує Джоанна Коулз, член ради директорів Snapchat, і тому що я вважаю Facebook загрозою демократії.

Кінець Tesla (не збулося)

Ціна акцій Tesla зросла до історичного максимуму, капіталізація виробника на початок 2020 року - більше $ 100 млрд. Ця сума в чотири рази перевищує дохід Tesla, тоді як з іншими автовиробниками все навпаки.

На кожен випущений автомобіль Tesla припадає $ 280 тисяч капіталізації. Для порівняння: капіталізація Ford і General Motors на машину - близько $ 6000.

Мій колишній наставник Пол Стівенс прекрасно передав суть помилки: «Ніколи не став проти компанії з відмінним продуктом».

Ринкова капіталізація на кожен випущений автомобіль у різних виробників

Amazon виділяє AWS в окрему компанію (поки не збулося)

Якщо поглянути на відношення ціни акцій Salesforce до прибутку і приписати те ж значення AWS, вийде, що вона вже зараз варта більше самої Amazon. Якщо (коли) AWS стане окремою компанією, її вартість виросте. 

Ринок споживчих товарів скорочується до невеликої кількості мегабрендів або мереж (збулося)

Люди не хочуть більшого вибору, вони хочуть бути впевненіше в тому, що вибирають. Рітейлери об'єднуються, так як успішного бізнесу не так багато: Amazon, Walmart, Lululemon, Restoration Hardware і Warby Parker. 

Спеціалізовані рітейлери намагаються вхопитися за рятівний круг у вигляді підписки, але цінність їх пропозицій непорівнянна з пропозиціями Amazon або Restoration Hardware ( американський виробник товарів для будинку). Тут не вистачало тільки Disney + і Apple TV +.

WeWork потрапить в новини, але не так, як компанії б того хотілося (збулося)

Зобов'язання по довгостроковій оренді на $ 47 млрд з прогнозованою виручкою в $ 3 млрд, збитки зростають швидше за доходи, пародійний образ стартапу, культ навколо лідера, п'яні інвестори і пакет антикризових заходів розміром в $ 8 млрд заради порятунку репутації.

Ми ніколи раніше не бачили, щоб хтось хотів залучити $ 2,5 млрд на біржі за те, що втратив $ 17 млрд чужих грошей.

Amazon побудує другий головний офіс або в Нью-Йорку, або в Вашингтоні, чи в прилеглих областях (збулося)

Так що Amazon все ж прийшла в Нью-Йорк - тільки без податкових пільг. Google дає Нью-Йорку 20 тисяч робочих місць, при цьому компанія не просила субсидій, а Безос як ніхто інший любить користуватися пільгами. .

Libra приречена на провал (збулося)

Стейблкойн - відмінна ідея, тільки якщо її автор - не компанія, якій ніхто не довіряє, тобто Facebook.

Вибрані прогнози на 2020 рік

«Кращий спосіб передбачити майбутнє - це створити його», - сказав Пітер Друкер, автор десятків книг про менеджмент.

2020 рік - рік технологій здоров'я

Amazon провела безліч експериментів всередині компанії, перш ніж вивести на ринок AWS. Зараз компанія робить так само з охороною здоров'я.

Amazon - другий найбільший роботодавець США, який тепер пропонує своїм співробітникам медичну страховку. Це обходиться компанії від $ 3 до $ 4 млрд на рік. Час перебування в світі обмежений, і в майбутньому найціннішими компаніями і пропозиціями стануть ті, які покращують або збільшують цей час. Amazon скоротить кількість тимчасових і особистих ресурсів, які ми витрачаємо на підтримку власного або чужого здоров'я. 

Війна его

Країнам потрібно менше ресурсів, так як покоління бебі-бумерів хвилює тільки власне фінансове благополуччя. Тому окремі особистості, що володіють фінансами невеликих країн і не піддаються строгому контролю, починають воювати один з одним чужими руками. Перший раунд: Мухаммед ібн Салман проти Безоса.

Акції компаній в сфері кібербезпеки злетять в 2020 році

США займає перше місце за кількістю кібератак. Чим ближче день виборів, тим більше буде атак. Акції компаній-захисників подорожчають на 20-30%.

Apple перейде на підписку з декількох сервісів, вартість акцій компанії виросте на 30%

Більш 90% компаній Fortune 500 працюють з сервісами по підписці Microsoft. Apple запустить підписку з декількох продуктів, подарувавши 100 млн найзаможніших людей смартфон, годинник, аудіопристр, ноутбук, музику, новини і відчуття того, що саме вони є апостолами економіки.

Інші передбачення

  1. Компанію Sonos купить, швидше за все, хтось із «Великої четвірки».
  2. Бренд Hulu зникне (стане частиною Disney +).
  3. Roku і Shopify зроблять значимі для себе поглинання.
  4. Том Петті, Джордж Майкл та Prince відправляються в тур (виступи голограм входять в моду).
  5. Uber перестає доставляти їжу (продає Uber Eats).
  6. Вартість акцій Netflix падає на 20% через вливання капіталу в індустрію; компанія робить придбання, орієнтоване на дистрибуцію (слабкість).
  7. Хтось купує FedEx.
  8. З'являється стейблкойн, схожий на Libra, але від компанії, що володіє довірою користувачів, якої позбавлена Facebook.
  9. Марку Цукербергу або Адаму Ньюману пред'являють кримінальне обвинувачення.

Генеральні директори і чиновники казали мені: наші прогнози змушують їх обмірковувати дії, які вони раніше не брали до уваги. Іншими словами, прогнози - це не здогадки, а каталізатори мислення і вчинків.


Теги: тенденции
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все