Айтівець заробляє $250 тис. на рік на двох таємних роботах: 4 поради, як їх поєднувати

  • 12 февраля, 13:19
  • 4134
  • 0

Мешканець штату Джорджія, США, таємно працює на двох віддалених full-time роботах та заробляє понад 250 000 доларів на рік. Він розповів, як йому вдається їх поєднувати та дав кілька порад тим, хто також хоче приєднатися до overemployed-спільноти чи принаймні спробувати такий спосіб життя.

30-річний айтівець на ім’я Томас розповів, що його власний шлях до так званої "надмірної зайнятості" почався у 2016 році. Тоді в нього був багатотисячний борг, і він зважився знайти додаткову віддалену роботу. За два роки потому після розв’язання фінансових проблем чоловік вирішив не зупинятися.

«Я ніби був непереможним, і це змусило мене усвідомити, що мені доведеться хвилюватися на одну річ менше», –розповів Томас журналістам Business Insider.

Відтоді він майже постійно віддалено працює на двох роботах на повний день та заробляє понад 250 000 доларів на рік. Завдяки цьому айтівець заощадив приблизно $500 тис., став більше подорожувати та взагалі відчуває більшу фінансову стабільність та самостійність.

Томас належить до невеликої спільноти американців, багато з яких працюють у технологічній та ІТ-індустрії, що таємно обіймають кілька посад. Такий варіант працевлаштування може не порушувати федеральні закони чи закони штату, але часто суперечить деяким  нормам трудових договорів та призводить до звільнення. 

Втім, айтівець готовий ризикувати, особливо на тлі масових скорочень у технологічних компаніях.

«Вони звільняють без будь-якого попередження. Тепер я впевнений, що кожен повинен завжди мати дві роботи», – поділився чоловік.

Він зауважив, що просто влаштуватися на дві роботи – це ще не все. З 2017 року Томас мав сім різних робіт. Відтоді впродовж 3-4 місяців він працював одночасно в трьох проєктах, приблизно місяць – у чотирьох. На піку чоловік за один рік заробив $400 тис. Тоді завдяки гібридним графікам та різному навантаженню йому вдавалося виконувати всі свої обов’язки.

Згодом айтівець сформував чотири правила для себе та всіх, кого цікавить концепція «надмірної зайнятості».

  1. Потрібно бути справжнім профі і знати свою роботу так добре, щоб виконувати всі завдання дуже швидко і якісно.
  2. Обидві роботи повинні бути достатньо гнучкими, щоби за потреби можна було коригувати графіки – переносити зустрічі, планувати дедлайни тощо.
  3. Якщо роботодавець практикує відстежування активності, як-от рухи мишки або використання клавіатури, не варто користуватися програмами, які їх імітують, адже це легко викрити.
  4. Нарешті, тільки-но в одного з роботодавців з’явиться підозра, що ви працюєте ще деінде – це знак, що потрібно зробити вибір: відмовитись або від цієї (переважно саме цей варіант правильний, на думку айтівця), або від другої роботи.

Водночас попри фінансові переваги Томас не планує бути overemployed завжди. Він готовий піти з обох компаній, тільки-но знайде собі одну роботу приблизно з такою ж компенсацією.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все