Футуристична ідея Cortical Labs створити «живий» компʼютерний чип може змінити світ технологій

  • 25 июня, 17:36
  • 4438
  • 0

Forbes повідомляє, що молодий стартап Cortical Labs на чолі із Хон Вен Чонгом створив живий компʼютерний чип (DishBrain). Згідно даних, чип  живиться клітинами людського мозку. 

Заснована у 2019 році, Cortical Labs працює над створенням мозкових чіпів, які можуть відтворювати функції людського мозку. Це має потенційні переваги для штучного інтелекту, нейронних мереж і розширених реалістичних інтерфейсів.

Гендиректор стартапу Cortical Labs, що розробляє новий тип штучного інтелекту, на основі поєднання вирощених в лабораторії клітин людського мозку з комп’ютерними чипами планує використати розробку для створення біологічних компʼютерів. Чонг вказує, що розробка майже не споживає енергію й виділяє дуже мало тепла, крім того, стартап розробляє біологічні компʼютери, що потенційно можуть бути розумнішими й ефективнішими за сьогоднішній ШІ. Стартап сподівається комерціалізувати інновацію, щоб одного дня вона знайшла корисні застосування: від тестування нових ліків проти хвороб мозку до зменшення витрат для тих, хто тренує ШІ - системи.

Як працюють біологічні компʼютер. 
Клітини мозку людини створюють в лабораторії зі стволових клітин крові чи шкіри людини, а потім їх інтегрують у мікрочип розміщують у великий девайс типу великої коробки для взуття. Девайс має систему підтримки життя клітин, що дає їм поживні речовини та повітря, а також виводить продукти життєдіяльності. Вважається, що біологічні компʼютери Cortical Labs зможуть допомогти тестувати ефективність і побічні дії ліків проти неврологічних розладів, таких як деменція й епілепсія.

Ідея "живого" комп'ютерного чипу полягає в тому, щоб створити пристрій, що моделює не лише обчислювальну потужність, а й мозкову активність, що дозволяє виконувати завдання, які раніше були властиві виключно живим організмам. Це викликає захоплення інноваторів і дослідників, але потребує значних наукових і технологічних проривів. Загалом, ідея "живого" комп'ютерного чипу може мати потенціал змінити світ технологій, але залишається важливим відстежувати останні новини і розвиток проекту Cortical Labs, щоб отримати більш актуальну інформацію про їхні досягнення.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все