Google оновила інструменти для Android-розробки

  • 25 октября, 14:35
  • 4710
  • 0

На заході Android Dev Summit компанія Google анонсувала превью-версію для розробників інструменту Jetpack Compose, а також нові можливості Android Jetpack - набору бібліотек, інструментів і посібників, які спрощують розробку якісних додатків.

Google оновила інструменти для Android-розробки

Jetpack , представлений в 2018 році, допомагає слідувати кращим практикам Android-розробки, надає різні шаблони і спрощує складні завдання. За словами Google, в травні з використанням інструментарію було побудовано 80% з першої тисячі топових додатків Play Store, а до цього моменту бібліотеку використовували розробники 84% з 10 тисяч кращих додатків магазину.

Google поповнила Jetpack трьома новими бібліотеками: вже доступні Viewbinding і Benchmarking (спрощує зміну продуктивності додатків), а в грудні стане доступна бета-версія опенсорсної бібліотеки для камер CameraX.

Також анонсована рання превью-версія нової бібліотеки Jetpack Compose для UI-розробки, яка поєднує модель реактивного програмування з  Kotlin. У наступному році з'явиться бета-версія, за превью-період Google планує зібрати якомога більше зворотного зв'язку від розробників.

Крім цього, стала доступна нова збірка IDE Google - Android Studio 4.0 Canary з такими оновленнями:

  1. Підтримка Jetpack Compose

Інструментарій Jetpack Compose пропонує сучасний підхід до побудови інтерфейсу програми.

  1. Бібліотека Java 8 для desugaring в D8 та R8

Android Studio тепер включає підтримку використання декількох API Java 8, не вимагаючи мінімального рівня API для вашої програми.

За допомогою процесу, який називається desugaring, компілятор DEX, D8, в Android Studio 3.0 і новіших версіях вже надав істотну підтримку функцій Java 8 (таких як лямбда-вирази, методи інтерфейсу за замовчуванням, тощо). 

  1. Функції розумного редактора під час редагування правил R8 / ProGuard

Android Studio тепер надає функції розумного редактора, такі як підсвічування синтаксису, автозаповнення коду та перевірка помилок. Редактор також інтегрується з проектом Android Studio, щоб забезпечити повне завершення символів для всіх класів, методів і полів, і включає швидку навігацію та рефакторинг.

  1. Редактор анімацій

Android Studio тепер включає редактор візуального дизайну для типу макета MotionLayout, що полегшує створення та попередній перегляд анімації.

Редактор анімацій руху забезпечує простий інтерфейс для управління елементами з бібліотеки MotionLayout, який служить основою для анімації в додатках для Android. У попередніх випусках створення та зміна цих елементів вимагала редагування обмежень вручну в файлах ресурсів XML. Тепер Редактор анімацій може створити для вас цю XML, підтримуючи стартовий і кінцевий стан, ключові кадри, переходи та часові рамки.

  1. Залежність від функції

У попередніх версіях плагіна Android Gradle всі модулі Dynamic Feature залежали від базового модуля програми. Використовуючи плагін Android Gradle 4.0.0, тепер ви можете включити функціональний модуль, який залежить від іншого модуля функції. Тобто :video функція може залежати від :camera функції, яка залежить від базового модуля.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все