Google розповіла про секретний медичний проект після звинувачення в зборі даних пацієнтів без їхнього відома

  • 14 ноября, 10:37
  • 4610
  • 0

Google таємно збирала медичні дані мільйонів американців з 21 штату в рамках проекту «Соловей» (Project Nightingale). Ні лікарі, ні пацієнти медичного закладу-партнера про це не знали, пише The Verge.

Зібрані дані, серед іншого, включали результати лабораторних аналізів, діагнози, позначки про госпіталізацію, а також повні історії хвороби з іменами і датами народження пацієнтів. Доступ до всієї цієї інформації був приблизно у 150 співробітників Google.

Google розповіла про секретний медичний проект після звинувачення в зборі даних пацієнтів без їхнього відома

Google прокоментувала Verge, що практика передачі інформації сторонній технологічній компанії є «стандартною» для галузі при підписанні відповідних домовленостей. За нею Google дозволяється створювати інструменти для того чи іншого медзакладу на основі конфіденційних даних його пацієнтів, яких навіть не потрібно ставити до відома про це.

Представник Google заперечує, що компанія «секретно» здійснювала збір медичних даних мільйонів жителів США, так як єдина мета угоди - надання послуг медорганізаціі, а до широкого розголосу проект не вдавався тому, що знаходиться ще на дуже ранніх стадіях.

Таку угоду Google уклала з Ascension, однією з найбільших медичних організацій в США, яка функціонує в 21 штаті і окрузі Колумбія. Її дані застосовуються для розробки системи на основі штучного інтелекту і машинного навчання, яка підбирає пацієнтам індивідуальну програму догляду та лікування.

Як повідомляє Forbes, суть проекту Nightingale в тому, що Ascension завантажує дані в хмару Google, а її центри за допомогою інструменту Patient Search розумної системи можуть знаходити персональні сторінки пацієнтів, де містяться їх скарги, результати аналізів, призначене лікування і інформація з відсканованих документів.

Ascension, вже після виходу статті WSJ, випустила прес-реліз, де заявила, що партнерство з Google покликане оптимізувати медичні послуги для громадян, а також що надійно охороняє всі дані і стежить за тим, щоб вони використовувалися відповідно до суворих вимог. Пізніше Google підтвердила роботу над Project Nightingale в блозі. Компанія ще раз підкреслила, що не може використовувати дані за рамками проекту та угоди або поєднувати їх з іншими даними своїх користувачів.


Теги: Google
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все