Хто вибирає IT: портрет потенційного світчера

  • 15 июля, 07:51
  • 4590
  • 0

Війна підштовхнула багатьох українців опановувати нові спеціальності. Високий інтерес до ІТ спостерігався і до повномасштабного вторгнення росії, а зараз попит на навчання зріс у рази. Це підтверджують дані пілотної програми IT Fundamentals for Ukrainian switchers від EPAM University. На безкоштовний освітній курс для новачків подалася рекордна кількість охочих – понад 18 000, що у 10 разів більше, ніж зазвичай на окремі курси компанії до війни. 

Згідно з опитуванням учасників програми та даними, отриманими під час реєстрації, можна скласти портрет потенційного IT-фахівця після перекваліфікації. Чоловіків та жінок на курсі приблизно порівну, 71% студентів віком від 18 до 44 років. Найбільше зареєстрованих із Києва – практично третина, а кожен восьмий із Харкова чи Львова. Водночас 92% опитаних перебувають на території України. 

Своїм професійним досвідом майбутні світчери найчастіше вказували такі напрямки: освіта, ритейл, фінанси та сфера обслуговування. Майже половина студентів курсу працювали у статусі фахівця, а кожен п'ятий був директором чи власником бізнесу. 

Після трьох місяців навчання потенційні фахівці визначилися зі спеціалізацією. Лідером за кількістю реєстрацій є Frontend (38%), на другому місці Java, цю мову програмування обрав кожен п'ятий. Далі йдуть Test Automation -14%, DevOps - 13%, Вusiness Analysis - 8 та .Net - 7%. Війна є основною причиною перекваліфікації - це зазначають 37% респондентів. Крім того, чверть опитаних хотіли змін у житті, а ще 28% давно придивлялися до галузі. 

_____ 

Дані зібрані в результаті опитування учасників програми IT Fundamentals for Ukrainian switchers від ЕРАМ University. В анкетуванні взяло участь 5476 осіб. Період проведення опитування з 15 до 30 червня 2022 р. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все