Keep Calm: 15 ресурсів для релаксу, щоб розслабитися тут і зараз

  • 2 апреля, 09:57
  • 4654
  • 0

Тривожні новини, дедлайни, постійні сповіщення у месенджерах… Стоп. Давайте перестанемо заганяти себе у глухі кути і просто розслабимося. Тримайте добірку ресурсів від Happymonday для релаксу, з якими у вас це точно вийде.

YouTube-канали: море, музика, йога

BBC Earth

Keep Calm: 15 ресурсів для релаксу, щоб розслабитися тут і зараз

На YouTube-каналі BBC Earth ви знайдете багато цікавих відео про природу і тварин. Однак для релаксу найкраще підходять 10-годинні відео про океани без коментарів. Це справжні маствотчі з крутим звуком і нереально гарними зйомками поверхні води, узбережжя та коралових рифів. Є риби, акули, дельфіни, кити і тюлені. Але окрему увагу зверніть на скатів, що «літають» — ось у кого справжній релакс. 

Nomadic Ambience

Keep Calm: 15 ресурсів для релаксу, щоб розслабитися тут і зараз

Мріяли почати ранок у Брукліні, потрапити під зливу на Манхеттені, а потім засісти за чашкою гарячої кави в одній із нью-йоркських кав’ярень? Що ж, сьогодні ваш день, бо автор каналу Nomadic Ambience знімає безліч відео у різних куточках світу — від США до Ісландії. І все це у форматі 4К з об’ємним звуком — справжній релакс для тих, хто любить подорожувати, але зараз не може. А якщо вам приємно працювати під спокійну музику і негучний шум громадських закладів, радимо увімкнути відео з кав’ярні чи шопінг-молу. 

relaxdaily

Keep Calm: 15 ресурсів для релаксу, щоб розслабитися тут і зараз

Автор каналу більше восьми років пише музику для релаксації і знімає відео для YouTube, тож він вже майстер спокійних композицій. Приємні мелодії та мальовничі краєвиди стануть гарним фоном як для відпочинку, так і для роботи. Радимо один із гармонійних треків від relaxdaily, під який можна займатися домашніми справами, фрилансити або просто замислено сидіти біля вікна.

Cafe Music BGM channel

Keep Calm: 15 ресурсів для релаксу, щоб розслабитися тут і зараз

Що розслабляє краще, ніж джаз? Мабуть, так подумали четверо музикантів і створили на YouTube у 2013 році Cafe Music BGM channel з інструментальною фоновою музикою. На каналі переважають саме джазові композиції, але є й інші музичні напрямки. Що ж, майже два мільйони підписників і більше 292 мільйонів переглядів та прослуховувань — це знак якості. Тож для спокійної віддаленої роботи і навчання запускайте лайтовий джаз, а просто для релаксації вмикайте гавайські мелодії.

Yoga With Adriene

Keep Calm: 15 ресурсів для релаксу, щоб розслабитися тут і зараз

На канал популярної YouTube-блогерки Едріен підписалися більше 6 мільйонів осіб. І це не дивно, бо її позитивні відео мотивують до занять і вчать приймати себе. На каналі є багато тематичних занять йогою для різних частин тіла та для подолання негативних емоційних станів (стресу, тривожності тощо). А 5-7-хвилинні практики допоможуть швидко зняти напругу. Також можна спробувати себе у 30-денному йога-марафоні — 30 Days of Yoga With Adriene.

Додатки на смартфон: панда, малювання, медитація

Lake (iOS)

Keep Calm: 15 ресурсів для релаксу, щоб розслабитися тут і зараз

У додатку Lake для iPhone та iPad ви можете розфарбовувати роботи професійних ілюстраторів. Гарні малюнки, мінімалістичний інтерфейс та приємна кольорова палітра — усе це допомагає розслабитись і просто насолоджуватися процесом та результатами креативного відпочинку. У безкоштовній версії додатку ви знайдете понад 150 оригінальних ілюстрацій. А у платній версії доступні аж 900 малюнків та додаткові пастельні кольори.

Calm (Android, iOS)

Мобільний додаток Calm — це повноцінний «комбайн» для спокійного та позитивного розвитку духу і тіла. Тут ви знайдете фізичні та дихальні вправи, медитації для фокусування та сну, майстер-класи від mindfulness-експертів. У додатку є навіть аудіокниги для засинання, начитані відомими людьми. Якщо ви добре володієте англійською, то можете послухати на YouTube-каналі Calm одну з історій у виконанні Стівена Фрая. 

Melly (iOS)

Keep Calm: 15 ресурсів для релаксу, щоб розслабитися тут і зараз

Melly — це безкоштовний інтерактивний додаток для фокусування уваги на поточному моменті. Маленька панда, мавпочка чи тигреня допоможуть зосередитись на диханні під спокійну музику і звуки природи. За кожну завершену вправу ви отримуєте бали карми, завдяки яким можна дбати про віртуальний садочок. Що ж, гейміфікація мотивує. Також у користувача є можливість слідкувати за власним прогресом у дихальних вправах. 

Швидка допомога в один клік

А ці ресурси — рятувальний круг для моментів, коли мозок закипає, а часу на медитації, перегляд відео чи пошук треку немає. Тут не треба нічого робити — ні реєструватися, ні блукати лінками. Просто переходьте за посиланнями — і ви зможете:

  1. Послухати грозу
  2. Послухати дощ
  3. Пограти на піаніно
  4. Попрацювати в кав’ярні
  5. Погратися з кулею в басейні
  6. Намалювати космічну хмарку
  7. Нічого не робити дві хвилини 

Теги: отдых
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все