Не міг працювати, бо боявся помилитися. Програміст звільнився з Amazon через стрес

  • 31 октября, 07:01
  • 4547
  • 0

Не міг працювати, бо боявся помилитися. Програміст звільнився з Amazon через стрес

Після звільнення з Amazon програміст влаштувався в Google, де пропрацював понад рік.

Колишній програміст Amazon ще з дитинства мріяв про надійну та високооплачувану роботу. Однак коли він її отримав, то зміг пропрацювати лише два місяці через надмірний стрес. Навдіп Сінгх влаштувався в Amazon відразу після завершення навчання у 2020 році. З дописів у мережі він знав, що робота в цій компанії буває дуже напруженою, але сподівався, що все не так погано.

Він розповів, що спочатку був щасливий отримати таку роботу, але згодом усе змінилось. Своєю історією 25-річний розробник поділився з Business Insider.

Першого ж дня менеджер сказав не ставити запитань

Перша зустріч команди була досить напруженою: ніхто не посміхався та не жартував, а колеги відповідали на питання дуже коротко.

Напруження не проходило і в спілкуванні з наставником. Сінгх розповів, що запитав дещо у того, хто мав допомагати з роботою. А натомість йому наказали розбиратися самому (відповідь ментора могла зайняти значно менше часу).

«З одного боку, мені призначили наставника, щоб отримати вказівки, але з іншого здавалося, що я не повинен ставити питань, наскільки це можливо».

Дедлайни були жорсткими

В Amazon, коли хтось змінює код, усім автоматично надсилається сповіщення поштою. Так він помітив, що значна частина команди працювала у вихідні, іноді навіть о 21:00.

Крім цього, графік роботи був дуже напруженим, а дедлайни – жорсткими. Особливо для новачка, який навіть не працював з деякими технологіями.

З кожним днем впевненість у собі зникала

Програміст поділився, що його дуже гнітило те, що від нього очікували самостійного розв’язання проблем без якихось питань.

«З кожним днем я поступово втрачав впевненість у собі. Невдовзі я помітив, що навіть найпростіші завдання неможливо розв’язати, тому що я так боявся помилитися. Щоразу, коли я писав якийсь код, я надто багато думав над ним – а що, якщо це неправильно? Що, якщо мене звільнять, якщо я зіпсую цей електронний лист? Що, якщо мене звільнять, якщо я поставлю це запитання в командному чаті?» – поділився Сінгх.

Менеджери намагалися відмовити від звільнення

Хлопець розповів, що менеджери були здивовані його рішенням піти та навіть намагалися відмовити від цього. Вони  обіцяли більше допомоги в роботі. Та наступного дня стало зрозуміло, що це лише марні слова. Зрештою Сінгх звільнився.

Наслідки напруженої роботи

Навіть за два місяці після цього в розробника не було бажання щось робити знову. Він навіть думав, що в нього більше немає майбутнього в програмуванні… натомість є депресія.

Освітній курс від robotdreams: Аналітик даних. Перетворюйте дані на рішення. Дізнатися про програму

Хлопець навіть спробував ЛСД, бо читав, що це може допомогти. Але цього не сталось. Допомогло поступове повернення до роботи. Так, він щодня виконував одне завдання на LeetCode. А за рік влаштувався в Google.

Зараз він переконаний, що звільнення з Amazon стало найкращим рішенням. Оскільки ця робота навіть змушувала відчувати себе не надто здібним та розумним. Протилежне показало також створення успішного каналу на YouTube, заради ведення якого він навіть звільнився з Google на початку цього року.

Реакція Amazon

Представник компанії зазначив, що досвід одного співробітника не треба використовувати для характеристики всієї роботи в Amazon. А всі працівники мають доступ до ресурсів для психічного здоров’я, якщо вони відчувають труднощі.


Теги: amazon
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все