Робохроніки AІ: алгоритми «стирають» людей з відео, вчаться тактиці у геймерів і дають нове життя Нео

  • 22 февраля, 12:20
  • 4176
  • 0

Розглянемо, що нового в сфері штучного інтелекту 

АІ навчився редагувати «Вікіпедію»

У Массачусетському технологічному університеті (так офіційно називається MIT) навчили алгоритми доповнювати сторінки з «Вікіпедії» актуальною інформацією. Майже.

Структуровані пропозиції з новою інформацією люди будуть як і раніше вводити самостійно, в той час як система сама знайде статті, визначить сторінку і «проапдейтити» текст.

Робохроніки AІ: алгоритми «стирають» людей з відео, вчаться тактиці у геймерів і дають нове життя Нео

Нове рішення здатне не тільки доповнювати матеріали, а й імітувати тон статті так, щоб нові фрагменти тексту виглядали максимально органічно.

Як відзначають в MIT, технологія дозволить полегшити роботу редакторам, а в майбутньому може стати повністю автономною, доповнюючи інформацію з Мережі самостійно, а не «за вказівкою» людини.

Алгоритми навчилися виявляти рецидивістів

Штучний інтелект ефективніше людини справляється із завданням по прогнозуванню поведінки правопорушників і їх схильності до рецидиву. Такої думки дійшли вчені з Американської асоціації сприяння розвитку науки за підсумками тестів.

Учасникам експерименту пропонувалося визначити, як поведе себе правопорушник в майбутньому, грунтуючись на інформації про його роботу, залежно від тих чи інших речовин, психічне здоров'я, історії правопорушень і так далі. Той же обсяг інформації був «надано» і алгоритмам.

Як з'ясувалося згодом, прогнози людей збулися лише на 60%, в той час як AІ впорався із завданням куди краще, вірно передбачив 89% випадків рецидиву.

Геймерів залучать до навчання бойового АІ

У США досвід геймерів застосують для навчання штучного інтелекту управляти роєм з 250 безпілотних літальних апаратів. Програма фінансується Агентством перспективних оборонних розробок (DARPA) Міноборони США.

Дослідники мають намір зосередитися на гравцях в стратегії StarCraft, Stellaris і Company of Heroes. Команду дослідників цікавить «відгук» гравців на зміни в ігровому середовищы або умов віртуального бою.

Крім безпосередньо спостереження того, що  відбуваються на екрані, вчені будуть "знімати" з геймерів дані про активність мозку, рух очей і так далі.

Це не перша ініціатива DARPA стосовно АІ в управлінні літальними апаратами. Нещодавно організація провела перший етап випробувань алгоритмів на віртуальному майданчику в форматі повітряного бою.

Співробітник Google розробив інструмент по «стиранню» людини з відео

Веб-інженер Google Джейсон Мейес опублікував Disappearing People Project - проект, в рамках якого алгоритми в реальному часі «стирають» людину на відеозаписі.

За словами самого Мейеса, його розробка - експеримент, і робота алгоритмів може не бути ідеальною в усіх ситуаціях. Але результати вражають.

АІ-рішення Ericsson заощадить енергію та витрати операторів зв'язку

Компанія Ericsson представила Energy Infrastructure Operations - АІ-рішення для стільникових операторів. Технологія аналізує дані і оптимізує енергоспоживання мережевою інфраструктурою.

«Розумне» рішення скорочує операційні витрати приблизно на 15%, а також на 30% знижує число збоїв, пов'язаних з проблемами з подачею електроенергії.

Energy Infrastructure Operations вже пройшло тестові випробування в мережах операторів, з якими Ericsson співпрацює в Європі, Азії, на Близькому Сході і в Латинській Америці.

Діпфейки допомогли індійському політику «достукатися» до аудиторії

В Індії застосували штучний інтелект в створенні передвиборного звернення місцевого політика. Робота алгоритмів дозволила створити другу версію звернення - на діалекті Хар'янві замість оригінального англійського варіанту.

Технології дозволили синхронізувати рух губ спікера. Таким чином, нова доріжка була ефективно і непомітно інтегрована в відео, що в підсумку дозволило поширювати запис і серед носіїв діалекту.

Як зазначає VICE, діпфейк (а по суті це саме він) подивилися 15 млн осіб, що істотно розширило охоплення ролика і ефективність роботи з різними аудиторіями.

FUN AI

Червона або синя? Це питання з «Матриці» як і раніше розбурхує розум не тільки фанатів культової всесвіту, а й любителів технологій. Саме останні (за допомогою АІ, зрозуміло) засвідчили, як виглядала б життя Нео, зроби він інший вибір.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все