Робохроніки АІ: чат-бот від Google, фільм братів Люм'єр в 4К і алгоритми на сторожі Дня бабака

  • 9 февраля, 12:09
  • 4351
  • 0

Розглянемо, що нового в сфері штучного інтелекту

Перші «придумані» АІ ліки випробують на людях

АІ-медицина виходить на новий рівень - на цей раз завдяки розробленим алгоритмами препаратів. Британський стартап Exscientia спільно з японською компанією Sumitomo Dainippon Pharma почне клінічні випробування на людині речовини, молекулу якого розробили алгоритми. Тести почнуться протягом 12 місяців.

Дослідники працюють над препаратом для боротьби з обсесивно-компульсивним розладом і вирішили використовувати алгоритми АІ в підборі найбільш відповідної структури речовини. Алгоритми згенерували мільйони варіантів потенційних молекул речовини і вибрали найбільш оптимальний варіант. Він і буде протестований.

Робохроніки АІ: чат-бот від Google, фільм братів Люм'єр в 4К і алгоритми на сторожі Дня бабака

Поки препарат носить «заводську» назва DSP-1181, але в майбутньому, при успішних результатах випробувань, саме ця створена АІ молекула може стати одним з найгучніших відкриттів у світі медицини.

IBM випустила безкоштовний інструмент, що позначає об'єкти на відео

IBM випустила інструментарій, що дозволяє маркувати зображення на відео за допомогою АІ. Що важливо, новинка повністю безкоштовна.

Як відзначають в компанії, передача функції по маркуванню об'єктів дозволить розробникам зосередитися на більш важливих завданнях і не витрачати свій час на рутину. Втім, IBM ще доведеться позмагатися за увагу: раніше подібні інструменти вже випустили Microsoft і Amazon .

Twitter буде позначати фейкові пости

Боротьба з фейками триває і вимагає нових заходів. Саме так порахували в Twitter, повідомивши про плани маркувати фейкові фото і відео. У соцмережі відзначили, що хочуть таким чином захистити користувачів від потенційно небезпечного контенту.

«Побачивши» твіт, що містить фейк-контент, соцмережа буде не просто маркувати сам твіт, а й попереджати людей, які роблять його репост. Також вживатимуться заходи щодо перешкоджання поширення таких відео. Нові правила вступлять в дію 5 березня цього року.

Робохроніки АІ: чат-бот від Google, фільм братів Люм'єр в 4К і алгоритми на сторожі Дня бабака

Крім Twitter, удар по фейк-контенту за минулі сім днів завдали і в Alphabet: розробили систему з пошуку відредагованих фото. Компанія Jigsaw, якою володіє холдинг Alphabet, розробила інструментарій для виявлення відредагованих зображень, наприклад фейкових фото. Інструмент відзначає деталі фото, які піддалися коректуванню, допомагаючи тим самим не просто виявити підробку, але і знайти, де саме внесено зміну.

В Google представили розумного чат-бота

Фейк-контент вважається проблемою, а фейковий друзі - навпаки. У всякому разі, коли мова йде про чат-бота.

Meena, нова АІ-розробка Google, перевершує, як кажуть в компанії, всі існуючі аналоги як по точності відповідей, так і по ряду ключових параметрів, наприклад вмінню генерувати жарти.

Поговорити з ботом поки не можна, компанія обіцяє представити продукт тільки після того, як проведе всі необхідні перевірки. І це обгрунтовано: у 2016 році чат-бот Tay від Microsoft «показав себе» расистом і сексистом.

У США запропонували замінити День бабака на АІ-провісника

Американська організація «Люди за етичне ставлення до тварин» (PETA) запропонувала переосмислити День бабака і замінити тварину (бабака), який «пророкує» погоду, на «електронну модель».

Свіжий ролик від Jeep для Super Bowl, в якому до теми свята повернувся Білл Мюррей

В організації додали, що це може бути «розумний» електричний бабак, точність прогнозів якого буде точно вище.

Маск показав, як Tesla орієнтується в просторі

Ілон Маск опублікував запис, на якому видно «внутрішню» робота автопілота на автомобілі Tesla.

Всього дані для навчання нейромереж надходять з 1 млн машин, і для їх обробки використовуються 48 мереж, які сумарно «тренувалися» близько 2916 днів ( дані Tesla ).

Фільм братів Люм'єр в 4К

Завжди тяжіли до класики, але лякалися її технічного виконання? Порятунок є, і це видно на прикладі «Прибуття потягу на вокзал Ла-Сьота» 1896 року за авторством братів Люм'єр. Один з перших фільмів у світі тепер доступний в 4К. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все