Робохроніки АІ: пошук зниклих тварин, читання думок та стримування коронавірусу

  • 10 апреля, 12:33
  • 4779
  • 0

Розповідаємо про новини, кейси і підходи в АІ, які змінюють нашу дійсність.

Алгоритми розшифрували мову людини по мозковим хвилям

У США фахівці з машинного навчання з Каліфорнійського університету розробили алгоритм, який розшифровував мозкові хвилі, які супроводжують мову людей.

Учасники експерименту зачитували текст, а комп'ютер в цей час фіксував активність їхнього мозку за допомогою електрокортикографії - методу реєстрації активності мозку за допомогою електродів.

Похибка машинного декодування склала близько 3%: мова йде не просто про уривки, але цілі речення. У загальній складності АІ з високою точністю декодував текст з 30-50 речень.

Робохроніки АІ: пошук зниклих тварин, читання думок та стримування коронавірусу

Американські госпіталі використовують АІ в боротьбі з коронавірусом

Штучний інтелект набирає все більшої популярності як метод контролю за поширенням коронавірусу. Так, один з госпіталів Флориди запровадив АІ-систему моніторингу, яка дозволяє в автоматичному режимі відслідковувати потік пацієнтів на предмет наявності у них симптомів Covid-19.

Система камер від компанії Care.ai Inc. аналізує температуру кожного з тих, хто входить в госпіталь, а також рівень виділення поту - ще однієї ознаки зараження. Паралельно з цими заходами лікарі проводять також процедури огляду і опитування на предмет того, чи не відвідувада людина вогнища поширення інфекції. Заходи, що вживаються дозволяють на місці контролювати людський трафік і мінімізувати ризики зараження відвідувачів і персоналу.

АІ оптимізує енергоспоживання корейської газової компанії

Найбільший в Південній Кореї імпортер зрідженого вуглеводневого газу SK Gas уклав угоду з французькою компанією Metron SAS для розробки і впровадження сервісної платформи на базі штучного інтелекту.

Існуючі в корейської компанії рішення дозволяють тільки фіксувати існуюче споживання електроенергії і проводити базовий аналіз. Алгоритми ж проводять аналіз великих масивів даних і пропонують потенційні варіанти зниження рівня споживання енергії.

Як відзначають в SK Gas, особливу роль для них відіграє те, що АІ-рішення не вимагають будь-якої модернізації самого виробництва і можуть бути впроваджені в найкоротші терміни.

Штучний інтелект навчили знімати мірки з людей

У США інженер розробив додаток, який вирішує проблему підбору одягу в інтернет-магазинах. Система працює максимально просто: користувачеві досить лише встати перед камерою і кілька разів повернутися. Алгоритми аналізують фізичні параметри і надають дані про розміри людини з точністю до сантиметра.

Розробка, заснована на навченій за допомогою TensorFlow.js-моделі BodyPix, дозволить «приміряти» одяг в онлайні і позбавить необхідності переживати про те, як сядуть нові штани або плаття.

Алгоритми допомагають боротися з шахраями в сфері медицини

Американська медична компанія Highmark в 2019 році заощадила $ 260 млн завдяки системі щодо запобігає розтратам, шахрайству та посадовим зловживанням. Один з основних елементів цієї системи - штучний інтелект.

АІ допомагає відслідковувати підозрілу активність на рахунках компанії, а також прогнозувати можливі загрози зловживань. В якості даних для навчання нейромережі фахівці використовували результати перевірок персоналу і платежів компанії, в результаті чого штучний інтелект отримав можливість «судити» про статус переказів і позначати підозрілі активності.

Інші новинки АІ:

  1. Голосовий помічник Siri від Apple навчили давати рекомендації в зв'язку з пандемією. Асистент викладе базовий набір симптомів захворювання і порадить звернутися в 911.
  2. В Google запустили «абетку АІ». У матеріалі на базовому рівні описані ключові поняття штучного інтелекту, а також розповідається про те, як функціонують алгоритми.
  3. У США у притулки для тварин почали використовувати АІ для пошуку загублених тварин. Принцип функціонування системи схожий на роботу камер розпізнавання осіб людини.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все