Робохроніки AI: Китай закрутив гайки, алгоритми змусили чемпіона з Го кинути гру, Amazon показала «розумне» піаніно

  • 9 декабря, 14:07
  • 4970
  • 0

Розповідаємо про новини, кейси і підходи в АІ.

Китайців зобов'язали сканувати обличчя при купівлі SIM-карт

У Китаї вступили в силу нові правила користування мобільним зв'язком: з 1 грудня всі подають заявки на нові послуги мобільного зв'язку та передачі даних люди зобов'язані проходити обов'язкове сканування особи.

Робохроніки AI: Китай закрутив гайки, алгоритми змусили чемпіона з Го кинути гру, Amazon показала «розумне» піаніно

Як відзначають в Міністерстві промисловості і інформатизації країни, захід спрямований на запобігання передачі третім особам карт і боротьбі з незаконним обігом.

У Китаї розпізнавання осіб - один з основних ІТ-трендів, які активно підтримують державою. Як відзначають експерти, китайські мегаполіси - самі «популярні» в світі, а до 2020 року на кожних двох громадян країни припадатиме одна камера відеоспостереження.

Якщо вам здається, що спостерігають тільки за порушниками і покупцями SIM-карт, це лише вершина айсберга: база настільки велика, що магазини в містах країни починають переходити на оплату за допомогою особи, а муніципальна влада заохочує шанобливе ставлення до питання сміття. Перед тим як викинути, наприклад, етикетку від шоколаду, доведеться посміхнутися камері в сміттєвому баку.

В чому сенс? За викинутий в такий бак сміття дають гроші!

Роман влади Китаю з технологіями розпізнавання облич настільки «гарячий», що, як повідомляє Financial Times, компанії ZTE, Dahua and China Telecom пропонують на рівні ООН прийняти норми і правила з питання камер відеоспостереження, по суті, стандартизувати процес.

Робиться це в першу чергу заради ринків Африки: китайці активно працюють в цьому напрямку. Настільки, що експансія КНР на материк викликає серйозні побоювання деяких експертів, які звинувачують Пекін в «колонізації» Африки.

Навіть діпфейкі в Китаї беруть під строгий контроль. З 2020 роки (він, якщо ви пропустили, настає зовсім скоро) в КНР буде заборонено поширювати неправдиві матеріали без прямої вказівки, що це фейк.

В Австралії контроль над водіями віддали алгоритмам

Робохроніки AI: Китай закрутив гайки, алгоритми змусили чемпіона з Го кинути гру, Amazon показала «розумне» піаніно

Практика вступила в силу в штаті Новий Південний Уельс. Як зазначає CNN, стежити за дорогою будуть як стаціонарні, так і «змонтовані на вантажівках» камери.

Відповідати за «фільтрацію» доріг буде АІ, результати роботи якого пізніше оцінять співробітники дорожніх служб. Вони і ухвалять остаточне рішення про те, чи було порушення.

Перші три місяці водіям будуть виписувати попередження, а потім - штраф у розмірі $ 350-450. Крім того, протягом наступних трьох років на території штату з'явиться 45 таких камер. До показників Китаю, звичайно, далеко.

В Amazon представили синтезатор зі штучним інтелектом

Amazon представила синтезатор зі штучним інтелектом. Апарат здатний створювати повноцінні пісні на базі мелодії.

Пристрій буде мати заздалегідь «вимуштрувані» алгоритми для створення рок-, поп-, джазових і класичних пісень. АІ здатний, наприклад, зробити рок-версію творів Бетховена: алгоритми додали ударні, звуки гітар і бас.

Експерти по «музичному АІ» вже розкритикували пристрій: на їхню думку, він «жахливо» справляється зі своїм завданням. Вартість нового продукту від Amazon - $ 99.

Чемпіон з Го визнав невразливість АІ і закінчив кар'єру

Чи Седоль, колись чемпіон по грі в го, який поступився своїм титулом алгоритмам AlphaGo від Google в 2016 році, заявив про безглуздість суперництва з штучним інтелектом.

AI, за його словами, «неможливо перемогти». Саме так він пояснив свій відхід з цього виду інтелектуальних єдиноборств.

Якщо настрій чемпіона передасться іншим гравцям, турніри майбутнього можуть проводитися вже між АІ. Вболіватимете за бездушний комп'ютер?

Google навчила АІ орієнтуватися в рентгенівських знімках

У Google повідомили про міні-прорив в області читання АІ рентген-знімків. Як відзначають в компанії, коли це завдання виконує людина, результат багато в чому залежить від досвіду лікаря та його підходу до інтерпретації знімків.

Робохроніки AI: Китай закрутив гайки, алгоритми змусили чемпіона з Го кинути гру, Amazon показала «розумне» піаніно

Алгоритми ж об'єктивні і працюють з ефективністю досвідченого фахівця. АІ здатний діагностувати пневмоторакс, засвіти всередині легень, пошкодження тканин та інші проблеми органів дихання.

Відзначилися нейромережі на цьому тижні і в боротьбі з раком. Німецькі лікарі навчили алгоритми виявляти, до якого з чотирьох підтипів раку відноситься пухлина. З урахуванням цієї інформації АІ також здатний підібрати відповідний набір ліків. Розробка швидше і точніше аналогів - а це критично важливо в боротьбі з таким серйозним захворюванням, як рак.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все