Як досягти будь-якої мети: формула із 4 кроків

  • 4 июля, 14:37
  • 4405
  • 0

Коли досягнення здаються неможливими, ентузіасти, що не звикли здаватись шукають різноманітні формули успіху. Декілька фундаментальних порад описано у книзі "Мистецтво неможливого" автора Стівена Котлера. Згідно із книгою існує чотири ключових компонента, які можуть допомогти перетворити неможливе на реальність.

Перший крокДослідіть свою пристрасть. Переконайтесь, що мета вас “заряджає”. Щоб знайти своє покликання, випишіть конкретні теми, які вас цікавлять. Знайдіть спільнокореневе цих тем і почніть вивчати їх. Необхідно регулярно поповнювати свою допитливість невеликими порціями інформації, якщо ви продовжуєте досліджувати ті теми і ваш інтерес до них зростає, це свідчить про ваш справжній поклик, а не тимчасову цікавість.

Спробуйте знайти області, де ваша пристрасть співпадає з глобальними проблемами або викликами людства, так ви сформуєте велику трансформаційну мету. Але не забувайте про невеличкі, проміжні цілі, які можна досягти на шляху до вашої загальної мети. Намагайтесь фокусуватись на завданнях, які можна реалізувати протягом кількох років, таке як отримання професійної освіти чи написання книги. Це дозволить вам працювати над ціллю з більшою увагою і наполегливістю.

Не забувайте про важливість відновлення. Візьміть регулярні перерви, щоб уникнути вигорання. Час, проведений на відпочинку під час досягнення великої мети, може здатися марно витраченим. Однак, пара вихідних, в які ви вкладете повноцінний відпочинок, захистить вас від тижнів і місяців, коли ви не зможете продовжувати свою роботу.


Другий крок: Навчіться вірити в свою здатність засвоювати будь-які знання. Пам'ятайте, що талант - це міф, а успіх залежить від практики. Знаходьте зв'язки  - світ переповнений історіями, і наш мозок завжди шукає зв'язки між подіями та явищами. Спробуйте знаходити зв'язки навіть там, де вони на перший погляд неочевидні. Поєднуйте факти, події та імена, щоб створити цікаву історію, яку легко запам'ятовувати і вивчати.

Розвивайте навичку відкладання нагороди. Замість того, щоб одразу отримати один зефір, запитайте себе, що краще: один зараз чи два пізніше? Люди, які обирають другий варіант, часто досягають більшого успіху, оскільки вони вміють чекати на результат. Розвивайте вдячність, щоб тренувати мозок фокусуватись на позитивних аспектах та відфільтровувати негативне. Будьте усвідомленими, щоб ваш мозок був спокійним та зосередженим. Не забувайте про якісний нічний сон, оскільки він підтримує рівень енергії, надає додаткові ресурси і, як результат, допомагає нам почуватись краще і бути готовими ризикувати.

Креативний крок: Чим складніша мрія, тим більш заплутаний шлях до її досягнення. Тому реалізація мрії вимагає розвитку креативності. Встановлюйте межі і рамки  -  з чого починаєте і що плануєте досягти. Задайте собі конкретний термін, який надихатиме вас і в той же час дозволить вам робити паузи і відпочивати. Плануйте свій «режим творця»: Розпочинайте свій день з 90-120 хвилин безперервної роботи, коли у вас є повна концентрація і нічого не відволікає. Також важливо виділяти значні блоки часу протягом дня (4-5 годин), під час яких ви зосереджено працюєте над одним завданням.

Віднайди себе «в потоці» - 4 крок. Ми перебуваємо в оптимальному стані свідомості, в якому ми працюємо й почуваємося найкраще. Наш мозок працює на межі альфа- та тета-хвиль. В цьому стані ми повністю зосереджені на завданні, і відсутній внутрішній критик та сумніви. Важко відокремити себе від роботи, а відчуття часу може змінюватися: або сповільнюється, або прискорюється.

Фактори, що допомагають:

  1. Мати волю самостійно переслідувати свої цілі, вміти відмовитися від інших можливостей.
  2. Мати чітке розуміння того, що саме треба зробити і з якого місця почати. 
  3. Миттєвий зворотний зв'язок: мати знання про те, як покращити продуктивність у режимі реального часу.
  4. Баланс між складністю та вміннями: чим більша впевненість у власних навичках та більш оптимістичне бачення майбутнього результату, тим легше приймати виклики.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все