Як підібрати зарядну станцію для ПК?

  • 9 января, 09:40
  • 4043
  • 0

Відключення світла дратують будь-кого, але особливо вони неприємні для тих, кому електропостачання необхідне для роботи. І якщо в офісах великих компаній передбачене резервне живлення, то тим, хто працює вдома, доведеться подбати про альтернативне джерело енергії самостійно. 

У цьому випадку можна покладатися на ноутбук з потужною батареєю, особливо якщо його можна заряджати через порт USB Type-C від повербанка. Але якщо в роботі потрібно використовувати другий монітор, цей варіант відпадає. Так само і настільний комп’ютер неможливо живити від повербанка. Отже, найбільш ефективним, хоча й не дуже дешевим, рішенням буде покупка зарядної станції.

Як розрахувати необхідну потужність станції

Серед представлених на ринку моделей ви не побачите категорії «зарядна станція для ПК». Цей пристрій розрахований на підключення будь-якої техніки, потужність якої відповідає його характеристикам. Отже, в першу чергу необхідно розрахувати потрібну номінальну потужність зарядної станції — це та потужність, яку апарат може видавати протягом тривалого часу.

Простіше за все подивитися на потужність блоку живлення, який встановлений в комп’ютері. Якщо це ПК для офісних завдань, то це буде приблизно 400 Вт, у ПК з відеокартою та продуктивним процесором — 600–800 Вт. До цього ще слід додати монітор, який в середньому споживає 15–30 Вт, хоча у моніторів з великою діагоналлю та високою роздільною здатністю цей показник може бути вищим. Напевно, знадобиться також і лампа освітлення, скажімо, на 30 Вт. Усі ці цифри потрібно скласти. Мінімальна потужність зарядної станції повинна бути хоча б на 20% вище за отриману суму.

Яка потрібна енергоємність батареї

Необхідну потужність станції ми розрахували, але цей показник нічого не скаже про те, скільки часу зможе працювати наш ПК. Існують спеціальні онлайн-калькулятори, які допоможуть розрахувати приблизний час, скільки будуть працювати ваші прилади від тієї чи іншої станції. Слід врахувати, що по мірі зносу батареї ця цифра буде зменшуватися.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все