Зарплати та характеристика українських розробників ігор у літньому періоді 2023 року

  • 8 августа, 19:40
  • 4609
  • 0

У червні на платформі DOU відбулося щорічне опитування з питань зарплати серед українських ІТ-фахівців, які спеціалізуються в галузі розробки ігор. За результатами Зарплатного опитування, проведеного на платформі DOU, встановлено, що 4% учасників, представників геймдев-індустрії, наразі перебувають безробітними та активно розглядають можливості для нового працевлаштування. 

Більшість фахівців у геймдев-галузі отримують задоволення від своєї роботи: 60% зазначають, що їхня робота цікава або навіть дуже цікава, а 50% не мають наміру міняти своє поточне працевлаштування. Серед спеціалізацій у геймдев-сфері, розробники та фахівці з управління проєктами виходять на лідируючі позиції за рівнем зарплат. Проте їхні медіанні зарплати нижчі порівняно з іншими галузями ІТ. У фахівців, що займаються HR, рекрутингом, навчанням, а також маркетингом та PR в геймдев-середовищі, медіанні зарплати виявилися вищими, ніж у аналогічних сферах ІТ.

Фахівці, що займаються тестуванням, мають одні з найнижчих зарплат у геймдев-галузі, що пояснюється, перш за все, великою кількістю початківців та відносно великим відсотком Manual QA. Враховуючи, що заробітні плати у геймдев-індустрії іноді нижчі у порівнянні з іншими сферами ІТ, 81% фахівців в цій галузі відзначають, що вони задоволені рівнем своєї зарплати.

Розробники становлять 30% із загальної кількості ІТ-фахівців, які діють у сфері GameDev. На другому місці розташовуються тестувальники (22%), а на третьому — дизайнери та художники (16%). Геймдизайнери складають 7% від загальної чисельності фахівців. Додатково, 6% займаються менеджментом проєктів, а 5% спеціалізуються в галузі HR, рекрутингу та навчання.

Середні зарплати геймдев-фахівців:

Медіанні зарплати геймдев-фахівців, після стабільних показників у 2022 році, зменшилися протягом останніх шести місяців на $50, до рівня $1950. Розробники зберігають найвищі зарплати в геймдеві, хоча вони трохи нижчі порівняно з іншими сферами ІТ. Зауважимо, що найбільша різниця у зарплаті спостерігається серед досвідчених фахівців рівнів Middle ($2300 в геймдеві проти $2600 загалом в ІТ) та Senior ($4725 проти $4900). Зарплати початківців рівня Junior у геймдеві дорівнюють їхнім аналогам в загальному ІТ - $1000.


*інфографіка із порталу DOU

Фахівці з управління проєктами відзначаються другим найвищим рівнем зарплат, але, так само як і розробники, їхні доходи трохи нижчі в порівнянні з іншими галузями ІТ. Медіанна зарплата фахівця з управління проєктами рівня Junior в геймдеві становить $1000 порівняно з $1100 в загальному ІТ, Middle - $2000 проти $2400, а Senior - $3800 проти $4100. Зарплати аналітиків у геймдеві не відрізняються від середнього рівня в ІТ ($2000).

Медіанні зарплати фахівців з маркетингу та PR, а також з HR, рекрутингу та навчання, навпаки, в геймдеві трохи вищі, ніж у інших сферах ІТ. Медіанна зарплата фахівця з HR рівня Junior у геймдеві складає $800, порівняно з $700 в загальному ІТ, Middle - $1500 проти $1165, а Senior - $2250 проти $1900. Для фахівців з маркетингу та PR в геймдеві медіана становить $1620 порівняно з $1500 в ІТ загалом.

Медіанна зарплата дизайнерів/художників в геймдеві зменшилася за півроку на $100, до $1500. Схожі тенденції спостерігаються й у інших галузях ІТ.

Тестувальники у геймдеві займають одну з найнижчих позицій з оплатою (медіанна зарплата $1300), головним чином через значну кількість новачків і фахівців, які працюють в ручному тестуванні (Manual QA).

* Усі зарплати вказано в доларах США після сплати податків («чистими»). 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все